Yoğurtlu Şehriye Çorbası Yoğurtlu Şehriye Çorbası, Ege yöresinin geleneksel yemeklerinden biridir ve yemeklerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu çorbayı yemeklerden önce bir kase tüketmek, hem hazmı kolaylaştırır hem de tokluk hissi vererek daha az yemek yemeyi teşvik eder. Ayrıca, düşük kalorili olması nedeniyle diyet programlarında sıkça tercih edilir. Kış aylarında sıcak, yaz aylarında ise soğuk olarak tüketilebilen bu çorba, diyet yaparken de rahatlıkla hazırlanıp içilebilir. Yoğurtlu Şehriye Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Sosu için
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle suyu kaynatmak için su ısıtıcısına koyun. Geniş bir tencereye arpa şehriyeyi ekleyin ve üzerine kaynayan suyu dökün. Tencereyi ocağa alarak kaynamaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurt, un, tuz ve yumurtayı iyice çırpın. Kaynayan suyun içine bu karışımı yavaş yavaş eklerken, çorbanın topaklanmaması için sürekli çırpıcı ile karıştırın. Çorba kaynayana ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha dinlendirin. Ara ara tahta kaşıkla karıştırarak kıvamını kontrol edin. Çorba dinlenirken, ayrı bir sos tavasında tereyağını ve zeytinyağını ısıtın. Yağ köpürmeye başladığında kırmızı pul biberi ve naneyi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatın. Daha fazla karıştırmak, naneyi ve kırmızı pul biberi yakabilir. Hazırladığınız sosu yoğurtlu şehriye çorbasının üzerine dökün. Dilerseniz çorbayı kaselere doldurduktan sonra da sosu üzerine ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun. |