Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak

Kabak, ister çiğ olarak ister pişirilerek tüketilebilen bir sebzedir. Damak zevkine göre çeşitli şekillerde hazırlanabilir ve her türlü yemeğin yanına eşlik edebilecek bir sebze olduğu için meze ya da salata olarak sunumu yapılabilir. Yoğurt ise kabağa en çok yakışan tatlardan biridir. Bu nedenle, kabaktan yapılacak çoğu yemek genellikle yoğurtlu olarak tercih edilir. Tarifini vereceğimiz yoğurtlu kabak da bu yemeklerden biridir. İçerisine katılan sarımsak ve dereotu kabağa lezzet katar. Yoğurtlu kabağa tercihe göre salatalık ve havuç da ilave edebilirsiniz. Havuç, ceviz gibi tatlarla da mükemmel uyum sağlar. O nedenle yoğurtlu kabak içerisine ceviz katmayı ihmal etmeyin. Oldukça hafif bir yemektir ve bu nedenle yaz aylarında sıkça tercih edilir. Yoğurt seçiminde süzme yoğurt kullanılması şarttır, çünkü kabak ve yoğurt durdukça sulanır ve bunun önüne geçmenin tek yolu süzme yoğurt kullanmaktır.

Yoğurtlu Kabak İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 tane havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kabak tarifine tüm malzemelerin hazırlığı ile başlanır. Kabakların ve havuçların kabukları soyularak rendelenir. Kabak sulanırsa, avuç içinde sıkılarak fazla suyu alınır. Genişçe bir tavaya zeytinyağı konulur. Daha sonra içerisine kabaklar ve havuçlar ilave edilerek kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Yaklaşık 10-15 dakika kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Diğer yandan sarımsakların kabukları soyularak sıkacak yardımıyla derin bir kaseye sıkılır. Üzerine tuz ve süzme yoğurt ilave edilerek iyice karıştırılır. Dereotunun sapları ayıklanarak ince ince kıyılır. Kabaklar soğuyunca içerisine dereotu ve ufalanmış ceviz de ilave edilerek karıştırılır. Küçük bir tavaya zeytinyağı konularak iyice kızdırılır. Daha sonra nane eklenerek yoğurtlu kabak üzerine ilave etmek için sos hazırlanır. Servis tabağına alınan yoğurtlu kabak üzerine naneli yağ gezdirilerek sunumu yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurt Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri