Yoğurtlu Erişte Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yoğurtlu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu erişte, genellikle haşlanarak veya kavrularak yapılan bir hamur işi yemeğidir. Geleneksel olarak, maharetli annelerimizin ve hamarat hanımlarımızın elleriyle yapılan erişte, her mevsim, her yaştan birey tarafından sevilerek tüketilmektedir. İster erişte pilavı, ister yoğurtlu erişte olsun, bu yemek Türk mutfağının en çok sevilen ve tüketilen lezzetlerinden biridir.

Yoğurtlu Erişte İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram erişte
  • 1 kase normal yoğurt
  • 1 litre su (erişteyi haşlamak için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (salçalı sos için)
  • Yeterli miktarda tuz

Yoğurtlu Erişte Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş bir tencereye suyu alın, ardından ocağı açın ve suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra içerisine tuz ilave edin ve erişteyi ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatmadan erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Erişte yaklaşık olarak 10 dakika gibi kısa bir sürede haşlanır. Haşlanan erişteyi süzgece alın ve soğuk su ile durulayın.

Başka bir tencerenin içinde tereyağını eritin, ardından erişteyi ilave edip karıştırın. Göz kararı tuzunu ekledikten sonra kaşık ile tekrar karıştırın. Erişteyi hazırladıktan sonra yemek tabağına alın. Başka bir kasede yoğurdu çırpın ve eriştenin üzerine dökün. Son olarak, sıvı yağda salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun ve yoğurtlu eriştenin üzerine gezdirin. Yoğurtlu erişte servise hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu erişteye ekstra lezzet katmak için üzerini kızarmış kıyma, ceviz veya pul biber ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurtlu erişteyi sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz, her iki şekilde de lezzetli olacaktır.

Çalışan hanımlar için pratik bir çözüm olan yoğurtlu erişte, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Özellikle yoğun günlerde, zaman kazandıran bu lezzetli yemek, sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır.

Yoğurtlu erişte, geleneksel Türk mutfağının zenginliğini yansıtan, basit ama lezzetli bir yemektir. Herkesin kolayca yapabileceği bu tarif, mutfaklarınıza farklı bir tat katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Biber Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Biber Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri