Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates

Yoğurtlu patates, hem salata olarak ikram edilebilecek hem de çay saatlerinde güzel bir sunum olabilir. Patates, salata tariflerinde, yemeklerde ve garnitürlerde sıklıkla kullanılan bir sebzedir. Bunun nedeni, küçük büyük herkesin patatesi sevmesidir. Yüksek besleyici değeri ve lezzeti nedeniyle, patates her evin mutfağında vazgeçilmezdir. Patates salatalarına en çok yakışan malzemelerden biri de yoğurttur. Yoğurtlu patates, zevkle tüketilen bir salatadır. İster yemeklerle birlikte ister tek başına servis edilebilir. Hatta yoğurtlu patatesi bir gün önceden hazırlayarak, buzdolabında bekletebilirsiniz. Ertesi gün üzerine sosunu ekleyerek ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli ve yapımı kolay salatayı beğeneceğinizi düşünüyoruz. Hem renkli hem de lezzetli oluyor. Hazırsanız salatamızı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Yoğurtlu Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 7-8 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tercihen süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 5-6 sap dereotu
  • 5-6 sap maydanoz
  • 5 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı tercihen mısır konservesi

Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yoğurtlu Patates Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkayarak tencereye alalım. Üzerine su ve biraz tuz ilave ederek patatesleri haşlayalım. Patatesleri fazla erimeden pişirelim. Daha sonra süzerek patateslerin kabuklarını ayıklayalım. Henüz sıcakken patatesleri püre haline getirelim. Patatesler soğuyuncaya kadar, içine koyacağımız malzemeleri hazırlayabiliriz. Dereotunu, maydanozu ve taze soğanları ince doğrayalım. Patates püresi soğuduğunda bu yeşillikleri biraz tuzla birlikte içine karıştıralım. En son mısır konservesini de patates karışımına ilave edelim. Daha sonra püreyi tercih edilen bir kalıba ya da borcama döşeyelim.

Şimdi havuçları hazırlayabiliriz. Yıkanmış havuçları rendeleyelim. Bunu zeytinyağı ile içine biraz tuz ilave ederek soteleyelim. Havuçlar pişince biraz ılınmasını bekleyerek, patatesli karışımın üzerine yayalım. Yoğurtlu patates için yoğurt sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Süzme yoğurdun içine sarımsakları rendeleyelim. Biraz da tuz atarak yoğurdu karıştıralım. Eğer yoğurt çok koyu olursa hafif az miktarda su ilave edebiliriz, ancak çok sulu olmamalı. Bunu da havuçların üzerine yayalım. Daha sonra yoğurtlu patates üzerine streç film sararak, buzdolabında bekletelim. 1-2 saat dolapta dinlenen yoğurtlu patates üzerine koyacağımız sosu dökeceğiz. Bu nedenle önce sosumuzu hazırlayalım. Sos tavası içinde zeytinyağında önce domates salçasını kavuralım. Salçanın kokusu çıkınca içine tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber ve tercih ettiğiniz başka baharatları da ekleyerek hafifçe döndürelim. Yoğurtlu patatesi dolaptan alarak sosu üzerine gezdirelim. Ancak önce kalıptan salatayı servis tabağına alalım. Daha sonra dilimler halinde keserek yoğurtlu patates ikramımızı yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri