Yoğurtlu Patates Yoğurtlu patates, hem salata olarak ikram edilebilecek hem de çay saatlerinde güzel bir sunum olabilir. Patates, salata tariflerinde, yemeklerde ve garnitürlerde sıklıkla kullanılan bir sebzedir. Bunun nedeni, küçük büyük herkesin patatesi sevmesidir. Yüksek besleyici değeri ve lezzeti nedeniyle, patates her evin mutfağında vazgeçilmezdir. Patates salatalarına en çok yakışan malzemelerden biri de yoğurttur. Yoğurtlu patates, zevkle tüketilen bir salatadır. İster yemeklerle birlikte ister tek başına servis edilebilir. Hatta yoğurtlu patatesi bir gün önceden hazırlayarak, buzdolabında bekletebilirsiniz. Ertesi gün üzerine sosunu ekleyerek ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli ve yapımı kolay salatayı beğeneceğinizi düşünüyoruz. Hem renkli hem de lezzetli oluyor. Hazırsanız salatamızı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Yoğurtlu Patates İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Malzemeler
Yoğurtlu Patates Nasıl Yapılır? İlk olarak patatesleri yıkayarak tencereye alalım. Üzerine su ve biraz tuz ilave ederek patatesleri haşlayalım. Patatesleri fazla erimeden pişirelim. Daha sonra süzerek patateslerin kabuklarını ayıklayalım. Henüz sıcakken patatesleri püre haline getirelim. Patatesler soğuyuncaya kadar, içine koyacağımız malzemeleri hazırlayabiliriz. Dereotunu, maydanozu ve taze soğanları ince doğrayalım. Patates püresi soğuduğunda bu yeşillikleri biraz tuzla birlikte içine karıştıralım. En son mısır konservesini de patates karışımına ilave edelim. Daha sonra püreyi tercih edilen bir kalıba ya da borcama döşeyelim. Şimdi havuçları hazırlayabiliriz. Yıkanmış havuçları rendeleyelim. Bunu zeytinyağı ile içine biraz tuz ilave ederek soteleyelim. Havuçlar pişince biraz ılınmasını bekleyerek, patatesli karışımın üzerine yayalım. Yoğurtlu patates için yoğurt sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Süzme yoğurdun içine sarımsakları rendeleyelim. Biraz da tuz atarak yoğurdu karıştıralım. Eğer yoğurt çok koyu olursa hafif az miktarda su ilave edebiliriz, ancak çok sulu olmamalı. Bunu da havuçların üzerine yayalım. Daha sonra yoğurtlu patates üzerine streç film sararak, buzdolabında bekletelim. 1-2 saat dolapta dinlenen yoğurtlu patates üzerine koyacağımız sosu dökeceğiz. Bu nedenle önce sosumuzu hazırlayalım. Sos tavası içinde zeytinyağında önce domates salçasını kavuralım. Salçanın kokusu çıkınca içine tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber ve tercih ettiğiniz başka baharatları da ekleyerek hafifçe döndürelim. Yoğurtlu patatesi dolaptan alarak sosu üzerine gezdirelim. Ancak önce kalıptan salatayı servis tabağına alalım. Daha sonra dilimler halinde keserek yoğurtlu patates ikramımızı yapabiliriz. Afiyet olsun. |