Öncelikle yoğurtlu tatlının hamurunu karıştırmak için derin bir kap alarak sırası ile koymaya başlayalım. Öncelikle varsa bir karıştırıcı yardımıyla karıştırma işlemini onunla yapalım yoksa bir çırpıcı da olabilir. İlk olarak oda sıcaklığında olan yumurtaları kırıp çırpmaya başlayalım. Ardından bir su bardağı toz şekeri de üzerine ilave ederek karıştırın. Daha sonra yoğurdu koyup karıştırın. Son olarak un vanilya ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla iyice eleyerek hamurdan topaklanmasını önleyin.
Evinizde uygun gördüğünüz bir fırın kabına yağlı kâğıt sererek veya iyice yağlanarak üzerine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış fırında sürelim. Fırınlar farklılık gösterebilir bu nedenle kek ve pastalarınızı hangi sıcaklıkta pişiriyoruz aynı derecede yapabilirsiniz. Bazen 180 derece tercih ediyorum. Yoğurtlu tatlı pişene kadar küçük bir tencereye suyu ve şekeri koyarak şerbeti hazırlayın. Şerbet olmaya yakın birkaç damla limon suyu ilave ederek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Yoğurtlu tatlıyı üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp biraz havalandıktan sonra üzerine yarım çay bardağı ılık suyu serperek dökün. Bu şekilde biraz bekledikten sonra üzerine şerbeti dökerek çekmesini bekleyin. Yoğurtlu tatlı şerbetini iyice çektikten sonra yemeye hazır hale gelecektir. Üzerini de istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Şimdiden herkese afiyet olsun.