Yoğurtlu mor lahana salatası için öncelikle mor lahana hazırlığı yapılır. Bunun için mor lahana ikiye kesilerek ince ince kesilir. Geniş bir kaba alınarak üzerine tuz ve limon suyu ilave edilir. Mor lahanalar tuz ve limon suyu ile iyice ovulur. Bu sayede mor lahanalar hem biraz olsun yumuşamış olacak hem de mor rengi daha da belirgin hale gelecektir. İyice ovulan mor lahanalar daha sonra süzülerek bir kenarda bekletilir. Evinde daha önceden hazırlanmış mor lahana turşusu olanlar onu da kullanabilirler. Soğuk sudan geçirip süzülmesini beklemek yeterli olacaktır. Sarımsakların kabukları soyularak ayrı bir kabın içerisine rendelenir. Bira tuz ve süzme yoğurt ile karıştırılır. Süzülen mor lahanalar sosun içerisine ilave edilerek tüm malzemeler özleşene kadar iyice harmanlanır.
Servis tabağına alınan
yoğurtlu mor lahana salatası üzerine zeytinyağı dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.