Yoğurtlu lahana salatası, sebze sevmeyenlerin bile rahatlıkla tüketebildikleri neredeyse her zevke uyan bir besin türüdür. Lif içeriği oldukça yoğun olan lahananın metabolizma üzerindeki etkisi düşünülünce oldukça faydalı bir hal alan
yoğurtlu lahana salatası, bazı sofralarda garnitür, bazı sofralarda meze ve hatta zaman zaman ana yemek bile olma özelliğine sahiptir.
Yurdumuzda en çok bilinen iki tür lahana olduğu için bu salata türünün de iki farklı çeşidi vardır.
- 1 adet küçük boy beyaz lahana
- 3 adet orta boy havuç
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 deste maydanoz
- 1/2 demet dere otu
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
Lahana yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Havuçlar rendelenerek bir tabağa alınır. Ardından sarımsaklar ezilerek havuçların üzerine eklenir. Dere otu ve maydanoz olabildiğince küçük bir şekilde doğranır. Kıyılmış lahana, rendelenmiş havuç ve sarımsak, doğranmış dere otu ve maydanoz derin bir kaba alınarak tamamen karışması sağlanır. Bu sırada yoğurt ve mayonez bir kâsede homojen olana kadar karıştırılır. Hemen sonra yoğurt mayonez karışımı, içinde lahana da bulunan karışımın üzerine dökülerek karıştırılır ve servis tabağına konularak servis edilir.
Yoğurtlu mor lahana salatası malzemeler
- 1 adet küçük boy kırmızı lahana
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 avuç ceviz içi
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
Kırmızı lahana iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır.
O sırada bir tavaya konulan yağ kızartılır. Kızan yağın üzerine lahanalar eklenir. Çeyrek çay bardağı su eklenerek 5-6 dakika kadar pişirilir. Pişirme işleminin ardından tava soğumaya bırakılır. O sırada süzme yoğurt ile yoğurt karıştırılır. Sarımsaklar ezilerek yoğurda katılır. Tuz eklenip karıştırılan yoğurt sosu, soğuyan kırmızı lahana tabağına dökülür ve karıştırılır. Servis edilir.
19.01.2024 04:19:07