İlk olarak karnabaharlar birbirinden ayrılarak istenilen boyutlarda doğranır ve kısa süreli olmak kaydıyla tencereye alınarak haşlanır. Karnabahar haşlanana kadar ayrı bir kabın içerisinde yumurta, un, süt, tuz ve karabiber birbirine iyice karıştırılır. Bu karışımı hazırlarken un iyice ezilmeli ve sos güzelce karışarak hazırlanmalıdır.
Bu arada haşlanan ve süzgeç içerisinde soğumaya bırakılan karnabaharlar tek tek bu sosa batırılarak yağda güzelce kızartılır. Kızaran karnabaharlar servise sunulacak tabak içerisine yerleştirilir. Yoğurt içerisine sarımsak ezilerek güzelce karıştırılır. Ardından sarımsaklı yoğurt kızarmış karnabaharların üzerine yaydırılır. İsteğe göre pul biberi veya dereotu gibi küçük hareketlerle süslenebilir.
Yoğurtlu karnabahar sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.