Yoğurtlu Kabak Yemeği

Yoğurtlu kabak yemeği; özellikle yaz mevsiminde en çok tercih edilen yemek türlerinden bir tanesidir. Kabak hem dolma da hem de sulu yemek yapımında kullanılan bir lifli bir sebzedir. Özellikle diyet yapanlar ve daha sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir besin maddesidir. Kabak yemeğinin lezzeti içine içine konulan dere otunda gizlidir.
Bu nedenle bol miktarda dere otu kullandığınızda kabak yemeği daha lezzetli olur. Aslında yoğurtlu kabak daha çok meze olarak yapılır. Haşlayıp üzerine yoğurt ve zeytinyağı dökmek bile kabağı çok lezzetli bir hale getirir. Yapımı diğer yemekler çok benzeyen kabak yemeği arzu ederseniz yoğurt kullanılmadan da tüketilebilir. Fakat salçalı kabak yemeğinin yoğurtla birlikte tüketilmesi yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Evdeki malzemelerle kolaylıkla yapacağınız yoğurtlu kabak yemeğinin tarifi aşağıda yer almaktadır. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Yoğurtlu kabak yemeğinin malzemeleri

  • 5 adet sakız kabağı,
  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 2 yemek kaşığı pirinç,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1/2 demet dereotu,
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 tutam karabiber,
  • 1 tutam pul biber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 4 su bardağı sıcak su.

Yoğurtlu Kabak Yemeği Üzeri için

  • 3 su bardağı yoğurt,
  • 1 avuç dereotu,
  • 1 diş sarımsak,
  • Tuz.

Yoğurtlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?


Yoğurtlu kabak yemeğinin yapımı için ilk önce kabakları rende kullanarak hafif kazıyın.
Kabak cildi tahriş eden bir sebzedir. Bu nedenle bu işlemi yaparken eldiven kullanabilirsiniz. Kazınan kabaklara dikine 4 eşit parçaya ayırın. Orta kısımda yer alan yumuşak dokuyu ayırın ve atın. Kalan kısımları küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. Kabakların suyu süzülürken kuru soğanı yemekli doğrayın. Tencerenin içine sıvı yağı boşaltın. Üzerine 1 fiske tuz ve kuru soğanı ilave edip kısık ısıda soteleyin. Daha sonra salçaları ekleyin. En son olarak kabağı içine boşaltıp en düşük ısıda tencerenin kapağı kapalı haldeyken kabakların yumuşamasını sağlayın. Kabaklar yumuşamaya başladığında tencereye sıcak suyu ve baharatları ekleyip pişirme işlemine devam edin. Kabak yenilebilir kıvama geldiğinde üzerine yıkanmış pirinci ekleyip 7-8 dakika daha kaynatın. Pirinç yemeğin suyunu biraz azaltır. Eğer yemeğinizin daha sulu olmasını isterseniz bu aşamada biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Kabak yemeği piştiğinde üzerine ince doğranmış dereotunu ekleyip servis yapmak için yemeğin dinlenmesini bekleyin. Diğer tarafta üzeri için belirtilen malzemeleri karıştırın. Kabak yemeğini ılık olarak hazırlanan yoğurtla servis edin. Yoğurtta kullanılacak dereotu daha çok görünüm içindir. Arzu ederseniz kullanmayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
19.01.2024 19:42:34
Yoğurtlu Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yoğurtlu Kabak Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yoğurtlu Kabak Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yoğurtlu Brokoli

Yoğurtlu Brokoli: Ülkemizde değeri henüz yeni yeni bilinen bir sebze olan brokoli, sağlık açısından faydaları bakımından kesinlikle tüketilmesi önerilen sebz...
Devamını Oku

Yoğurtlu Patlıcan

Yoğurtlu Patlıcan, bu tarif yaz aylarının vazgeçilmezi olan bir yemek türüdür. Yoğurtlu patlıcan sıcak havalarda yoğurdun harareti alıcı etkisiyle herkes tar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası, Muhteşem rengi sayesinde oldukça tercih edilen bir salatadır. Görsel olarak da çok güzel durduğu için bayanların kabul günlerin...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurtlu Çorba

Kıymalı yoğurtlu çorba, herkesin bildiği ve herkesin severek yediği bir çorba türü olmaktadır. Ayrıca bu çorba yaşlılar için hem kolay tüketilebilen hem de l...
Devamını Oku

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte

Bulgurlu yoğurtlu köfte, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir yoğurtlu bulgurlu köfte. Yazın sıcak havada eve gelince soğuk soğuk yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, meze deyince akla gelen ilk besin yoğurt olmaktadır. Çoğu meze yoğurt ile yapılır ve şık bir görünüm ile süslenerek sunuma hazırlanır....
Devamını Oku

Yoğurtlu Mantı Çorbası

Yoğurtlu Mantı Çorbası, Mantı genellikle ev hanımlarının yapmış olduğu ve çoğunlukla buz dolabı poşetlerine ayrılarak buzluğa atılıp misafir geldiğinde çıkar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Brokoli Çorbası

Yoğurtlu Brokoli Çorbası, Brokoli bitkisi lahanagiller familyasına mensup bir bitki türüdür. Bu bitki şekil itibariyle yumrular halinde yetişir. Yeşil renkte...
Devamını Oku

Yoğurtlu Tatlı

Yoğurtlu tatlı, tarifi oldukça kolay ve pratik tatlı tariflerindendir biridir. Klasik bir kek tarifine benzeyen bu tatlı tarifi sadece içine yağ koymadan yap...
Devamını Oku

Kabak Salatası Yoğurtlu

Kabak Salatası Yoğurtlu, Sebze türü olan kabak ile yoğurdun buluşmasıyla elde edilen bir salatadır. Birçok yemeğin yanında ayrı bir lezzet oluşturan bu besin...
Devamını Oku

Yoğurtlu Patates Topları

Yoğurtlu Patates Topları, Patates salatası farklı şekillerde hazırlanabilir. Patates salatasına en çok yakışan soslardan bir tanesi de yoğurt ile hazırlanand...
Devamını Oku

Yoğurtlu Buğday Çorbası

Yoğurtlu Buğday Çorbası, özellikle kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarındandır. Yoğurtlu buğday çorbası sofralarımızın baş tacı, şifa kaynağıdır. Severek tük...
Devamını Oku

Yoğurtlu Cips Sosu

Yoğurtlu cips sosu: Yoğurtla hazırlanan bu sos evde hazırlandığı için gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bir sostur. Günümüzde neredeyse her gün tüketilen...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pişi

Yoğurtlu Pişi; geçmişten günümüze büyüklerimizin yaptığı, birçok evde lezzeti tanınan ve bilinen, yapımı pratik bir hamur kızartması türüdür. Özellikle ...
Devamını Oku

Yoğurtlu Mor Lahana

Yoğurtlu mor lahana, mor lahananın faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla ve ilginç. Her besinde bulunamayan vitamin özelliklerine sahip olan mor lahana l...
Devamını Oku

Yoğurtlu Tavuk Çorbası

Yoğurtlu Tavuk Çorbası: Bilindiği gibi çorbalar her akşam yemeğinde ana yemekten önce hazmı kolaylaştırmak için sunulan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir....
Devamını Oku

Yoğurtlu Kakaolu Kek

Yoğurtlu Kakaolu Kek, malzemeleriniz olduğu sürece çok kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir kek türüdür. Evinize bir misafiriniz geldiği zaman ona...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kızartma

Yoğurtlu kızartma, sofralarımızda en fazla yapılarak etinden yemekler içerisinde yer alır. Aile bireyleri tarafından sevilerek tüketilmesinin yanı sıra içerd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Makarna Salatası

Yoğurtlu Makarna Salatası, makarna özellikle büyük küçük herkesin severek yediği bir yemek çeşididir. İster yoğurtlu olsun ister salçalı, isterse de kıymalı ...
Devamını Oku

Yoğurtlu Mezeler

Yoğurtlu mezeler, Türk Kültüründe en çok kullanılan gıdaların başında olan yoğurdun damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetin ustaca kullanılışıyla yapılan besinle...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yoğurtlu Kakaolu Kek
Yoğurtlu Kızartma
Yoğurtlu Makarna Salatası
Yoğurtlu Mezeler
Yoğurtlu Kabak Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024