Yoğurtlu Havuç, bu yemek akşam sofraların vazgeçilmez bir yemeğidir. Tarifi çok kolay ve hafif bir yiyecek olduğu için diğer yiyeceklerin yanında harika olacaktır. Aynı zamanda bu yemekte el tadı da çok önemlidir. Eğer elinizde lezzet yoksa damak tadınız da olmaz.
Yoğurtlu havuç genellikle ramazan ayında fazla miktarda tüketilmektedir.
Çünkü sulu bir yemek çeşididir. Bu nedenle tam anlamıyla vitamin kaynağıdır. Havucun içinde A vitamini bulunduğu için yapılan yemeklere de havuç lezzetini vermektedir. Çoğu insan bu tarifi yemezken çoğu da bu yemeğin hastasıdır. Bana göre de lezzet bakımından çok ama çok güzeldir. Ben
yoğurtlu havuç tarifini birazdan sizlerle paylaşacağım.
Tüpün altını açın ve bir tencere koyun. Aldığınız havuçları tencereye aktarın. Üzerine de bir tutam tuz atın ve havuçların pişmesini bekleyin. Pişen havuçları tencereden alıp servis tabağına koymalısınız. Malzemelerde de geçtiği gibi bir kâse yoğurdun içine ezilmiş olan sarımsağı ekleyin. Yaptığınız karışımı haşladığınız havuçların üzerine dökünüz. Yoğurdun havuçların her tarafına eşit dağıldığından emin olun. Tabi ki
yoğurtlu havuç sossuz olmaz. Bunun için size bir de sos tarifi vereceğim.
Bir başka tencereye sıvı yağ koyun sıvı yağın üstüne pul biberini ekleyin. Bunları kızdırarak sosu hazırlayın. Bu sosu yoğurtlu havucun üzerine iyice gezdirin ve daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.