Öncelikle geniş bir tencerenin içine kaynamış sıcak suyu, sıvı yağı, erişteyi ve biraz tuz ilave ettikten sonra tencereyi ocağın üzerine alalım.
Daha sonra ocağın altını orta dereceli ateşin üzerinde erişteler pişinceye kadar haşlayalım. Ancak burada dikkat etmeniz gereken erişteleri fazla haşlamayın. Çünkü fazla haşlanırsa salata malzemeleri ile karıştırılırken çok fazla parçalanır. Erişteler kıvamında haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim. Bu arada kırmızı papaya biberi önce közleyelim sonra kesme tahtasının üzerinde parçalara ayırarak orta kalınlıkta doğrayalım. Aynı şekilde kornişon biber turşusunu da küp gibi doğrayalım. Sarımsağın kabuğunu koyduktan sonra havanda ezelim. Şimdi geniş bir kabın içerisine haşlanmış erişteyi, közlenip doğranmış kırmızı biberi, yıkayıp süzdüğümüz garnitürü, salatalık turşusunu, konserve mısırı, kıyılmış dereotunu, yoğurdu, mayonezi, ezdiğimiz sarımsağı ve tuzunu ilave ettikten sonra hepsini harmanlayalım.
Yoğurtlu erişte salatasını geniş bir servis tabağının içine alalım, isteğe göre salatanın üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.