İlk önce derin bir tencerenin içerisine iki çay bardağı erişteyi koyalım ve daha sonra 3 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirelim. Bunun dışında farklı bir kabın içerisinde yoğurt, un, yumurtayı ve limon koyalım ve iyice çırpalım. Daha sonra hazırlanan yoğurtlu karışımı pişmiş olan erişteye karıştırarak ekleyelim. Ayrıca kaynayana kadar karıştıralım bunun yani sıra karıştırılmaz ise yoğurt kesilebilir. İyice kaynadıktan sonra tuzu içerisine ekleyelim.
O arada bir tava içerisinde tereyağı, sıvı yağ, pul biber ve naneyi kavurarak sosunu hazırlayalım. Pişmiş olan ve hazır olan çorbamıza karıştırarak ekleyelim ancak bu sırada 1-2 dakika daha kaynatalım ve çorbayı hazır edelim. Son olarak sıcak sıcak servis edelim.