Süzme Yoğurt

Süzme Yoğurt Küçük büyük birçok kişinin severek tükettiği iyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, bazı durumlarda sulanıp ekşiyebilir. Yoğurdun üzerine biriken suyunu alıp süzme yoğurt olarak kullanmak istiyorsanız ihtiyacınız olan birkaç malzeme ile bu işlemi oldukça basit uygulayabilirsiniz. Süzme yoğurt yoğurdun suyundan arındırılmış halidir ve sulu yoğurda göre daha tatlıdır.
Bazı kişiler yoğurt ekşidiği zaman suyunu süzülerek süzme yoğurt haline getirir. Bu sayede yoğurdun ekşisi gitmiş olur. B12 vitamini ile kalsiyum, potasyum, fosfor, protein, riboflavin ve çeşitli vitaminler bakımından oldukça zengin olan süzme yoğurt sade olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda özellikle de yarma ile çorbası yapılarak da tüketildiğinde şahane bir lezzet ortaya çıkar. Süzme yoğurt aynı zamanda bazen salata çeşitleri içerisinde lezzeti artırmak için de kullanılabilir. Normal yoğurta göre iki kat daha fazla protein içeriğine sahip olan süzme yoğurt günlük protein ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar ve bu nedenle faydaları daha da artar.

Süzme yoğurt nasıl yapılır?


Süzme yoğurt yapmak için öncelikle elinizde bir yoğurt süzme torbası olmalıdır. Bu çorbayı pamuklu bir bez ya da temiz bir tülbentten kendiniz dikerek de yapabilirsiniz. Ekşimiş ve oldukça sulanmış olan yoğurtlar için uygulayabileceğiniz bu şahane süzme yöntemini uygulamak için yoğurdu yoğurt çorbasının içerisine dökün. Daha sonra yoğurt çorbasının ağzını bağladıktan sonra bir makarna süzgecinin içerisinde yoğurt torbasını koyduktan sonra altına da geniş bir kap koyun.
Bu şekilde yoğurdun fazla suyu süzgeçten alttaki kabın içerisine dolacaktır. Arada bir bu kap içerisine biriken suyu dökmeniz de fayda vardır. Süzme torbasına aldınız yoğurdu buzdolabına kaldırdıktan sonra kıvamını istediğiniz katılığa göre ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde 1 gün beklediği zaman süzme yoğurt bana göre kıvamına geliyor. Ancak daha katı kıvamda olmasını istiyorsanız daha fazla da bekletebilirsiniz. Elde ettiğiniz süzme yoğurdu daha sonra süzme torbasından bir kabın içerisine olarak buzdolabında kaldırıp istediğiniz amaç için kullanabilirsiniz.

Süzme yoğurdun faydaları nelerdir?


Sulu yoğurta göre daha besleyici olan süzme yoğurt, vücudumuz için oldukça gerekli olan vitaminler ile kalsiyum ve protein içermesi bakımından sağlık açısından oldukça faydalıdır.
  • Süzme yoğurt vücudun sağlıklı bir şekilde işlemesi için büyük önemi olan protein mineralini içermesi bakımından hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur.
  • Bir hastalık anında enfeksiyonla savaş haline geçecek antikorların üretilmesini sağlayan süzme yoğurt birçok hastalığa karşı vücudu korur.
  • Kasların çalışması ve sinirler üzerinde olumlu etkilere sahip olmakla beraber kemik sağlığı açısından da büyük önem taşır. Kemiklerin gelişmesi ve güçlenmesi bakımından süzme yoğurt oldukça faydalıdır.
  • Yine içerisinde bulunan protein tok tutma özelliğine sahip olduğu için süzme yoğurt acıkmayı geciktirir ve bu sayede tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolay bir hale getirir.
  • Sulu yoğurta göre karbonhidrat içeriği daha az olan süzme yoğurt sindirim sistemi açısından oldukça faydalıdır. Yararlı bakteri miktarını artırılması sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Sulu yoğurta göre laktoz miktarı daha azdır ve bu nedenle laktoz intolerans problemi olan kişilere tavsiye edilir.
  • Süzme yoğurt yoğurdun konsantre edilmiş hali olması sayesinde probiyotik adı verilen vücut için yararlı bakteriler süzme yoğurtta daha fazla bulunur ve probiyotiklerin fazla olması da süzme yoğurtun bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilerini göstermesini sağlar.
  • Kalsiyum, magnezyum ve potasyum minerali açısından zengin olması sayesinde süzme yoğurt tansiyonun dengede olmasını sağlayarak yüksek tansiyon problemine karşı oldukça iyi gelir.
20.01.2024 18:51:31
Süzme Yoğurt ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Süzme Yoğurt Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Süzme Yoğurt"
Merhaba , benim Kayınvalidem çok güzel süzme yoğurt yapar , harika bir tadı ve hafif mayhoş bir hal alıyor . Köy ekmekleri olur yuvarlak eğer ki sizde yapabiliyorsanız size tavsiyem süzme yoğurdu o köy ekmeğine sürüp fırına koyun üzeri Harika kızarıyor ve eşsiz bir lezzeti var denemenizi tavsiye ediyorum .
Fayih . 28.08.2018

Yoğurtlu Patlıcan

Yoğurtlu Patlıcan, bu tarif yaz aylarının vazgeçilmezi olan bir yemek türüdür. Yoğurtlu patlıcan sıcak havalarda yoğurdun harareti alıcı etkisiyle herkes tar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası, Muhteşem rengi sayesinde oldukça tercih edilen bir salatadır. Görsel olarak da çok güzel durduğu için bayanların kabul günlerin...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurtlu Çorba

Kıymalı yoğurtlu çorba, herkesin bildiği ve herkesin severek yediği bir çorba türü olmaktadır. Ayrıca bu çorba yaşlılar için hem kolay tüketilebilen hem de l...
Devamını Oku

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte

Bulgurlu yoğurtlu köfte, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir yoğurtlu bulgurlu köfte. Yazın sıcak havada eve gelince soğuk soğuk yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, meze deyince akla gelen ilk besin yoğurt olmaktadır. Çoğu meze yoğurt ile yapılır ve şık bir görünüm ile süslenerek sunuma hazırlanır....
Devamını Oku

Yoğurtlu Mantı Çorbası

Yoğurtlu Mantı Çorbası, Mantı genellikle ev hanımlarının yapmış olduğu ve çoğunlukla buz dolabı poşetlerine ayrılarak buzluğa atılıp misafir geldiğinde çıkar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Brokoli Çorbası

Yoğurtlu Brokoli Çorbası, Brokoli bitkisi lahanagiller familyasına mensup bir bitki türüdür. Bu bitki şekil itibariyle yumrular halinde yetişir. Yeşil renkte...
Devamını Oku

Yoğurtlu Tatlı

Yoğurtlu tatlı, tarifi oldukça kolay ve pratik tatlı tariflerindendir biridir. Klasik bir kek tarifine benzeyen bu tatlı tarifi sadece içine yağ koymadan yap...
Devamını Oku

Kabak Salatası Yoğurtlu

Kabak Salatası Yoğurtlu, Sebze türü olan kabak ile yoğurdun buluşmasıyla elde edilen bir salatadır. Birçok yemeğin yanında ayrı bir lezzet oluşturan bu besin...
Devamını Oku

Yoğurtlu Patates Topları

Yoğurtlu Patates Topları, Patates salatası farklı şekillerde hazırlanabilir. Patates salatasına en çok yakışan soslardan bir tanesi de yoğurt ile hazırlanand...
Devamını Oku

Yoğurtlu Buğday Çorbası

Yoğurtlu Buğday Çorbası, özellikle kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarındandır. Yoğurtlu buğday çorbası sofralarımızın baş tacı, şifa kaynağıdır. Severek tük...
Devamını Oku

Yoğurtlu Cips Sosu

Yoğurtlu cips sosu: Yoğurtla hazırlanan bu sos evde hazırlandığı için gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bir sostur. Günümüzde neredeyse her gün tüketilen...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pişi

Yoğurtlu Pişi; geçmişten günümüze büyüklerimizin yaptığı, birçok evde lezzeti tanınan ve bilinen, yapımı pratik bir hamur kızartması türüdür. Özellikle ...
Devamını Oku

Yoğurtlu Mor Lahana

Yoğurtlu mor lahana, mor lahananın faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla ve ilginç. Her besinde bulunamayan vitamin özelliklerine sahip olan mor lahana l...
Devamını Oku

Yoğurtlu Tavuk Çorbası

Yoğurtlu Tavuk Çorbası: Bilindiği gibi çorbalar her akşam yemeğinde ana yemekten önce hazmı kolaylaştırmak için sunulan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir....
Devamını Oku

Yoğurtlu Kakaolu Kek

Yoğurtlu Kakaolu Kek, malzemeleriniz olduğu sürece çok kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir kek türüdür. Evinize bir misafiriniz geldiği zaman ona...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kızartma

Yoğurtlu kızartma, sofralarımızda en fazla yapılarak etinden yemekler içerisinde yer alır. Aile bireyleri tarafından sevilerek tüketilmesinin yanı sıra içerd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Makarna Salatası

Yoğurtlu Makarna Salatası, makarna özellikle büyük küçük herkesin severek yediği bir yemek çeşididir. İster yoğurtlu olsun ister salçalı, isterse de kıymalı ...
Devamını Oku

Yoğurtlu Mezeler

Yoğurtlu mezeler, Türk Kültüründe en çok kullanılan gıdaların başında olan yoğurdun damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetin ustaca kullanılışıyla yapılan besinle...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Yemeği

Yoğurtlu kabak yemeği; özellikle yaz mevsiminde en çok tercih edilen yemek türlerinden bir tanesidir. Kabak hem dolma da hem de sulu yemek yapımında kullanıl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yoğurtlu Kakaolu Kek
Yoğurtlu Kızartma
Yoğurtlu Makarna Salatası
Yoğurtlu Mezeler
Yoğurtlu Kabak Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024