{ "title": "Yoğurtlu Yarma Çorbası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Yarma-Corbasi-31347.jpg", "date": "19.01.2024 23:56:29", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Yarma Çorbası, Herkesin beğendiği bu çorba Malatya yöresine ait olan eşsiz lezzetler arasında görülmektedir. Yoğurtlu yarma çorbası yemeklerden önce tüketilerek midenin rahatlamasına yardımcı olur. Bu çorba içerisinde kullanılan malzemelerin etkisiyle tokluk hissi oluşturur. Tabi doyurucu bir çorba türüdür. Yoğurtlu yarma çorbası yapılışında kullanılan yarma yani buğday çorbanın ana malzemesidir. Yoğurtlu yarma çorbası yapılışında et suyu kullanmak çorbanın tadını daha lezzetli yapacaktır. Yani bu çorbanın yapılışındaki püf nokta et suyunun vermiş olduğu enfes lezzettir. Et suyunun yanında kullanılan yeşil taze nane de ayrı bir lezzet oluşturacaktır. Kuru nane kullanımında yeşil nane kadar lezzet alınmayacaktır. Bu önemli bir husustur. Şimdi sizlere yoğurtlu yarma çorbası nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu hususta tarif oluşturacağız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Akşam ailenizde bu eşsiz lezzeti tatsın. Hepinize kolay gelsin.

Yoğurtlu Yarma Çorbası Malzemeleri
Yoğurtlu Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak malzeme listesinde hazır olan ve çorbanın ana maddesi yarmayı haşlayarak başlayalım. Bir tencere içerisine yeteri miktarda su ve yarmaları ekleyelim. Daha sonra 45 dakika kadar yarmalar yumuşayana kadar haşlayalım. Aynı şekilde bir tencereye de geceden suda bekletilmiş nohutları alalım ve üzerine su ilave ederek 1 saat kadar haşlayalım. Nohutların yumuşaklığını kendinize göre ayarlayın. Haşlanan nohut ve yarmalar süzgece alınır ve iyice süzülür. Süzülmesi için süzgece alınan nohut ve yarmalar süzülüp soğuduktan sonra ikisini bir kaba alarak ezmeden karıştıralım. Bir kap içerisinde iyice çırpılan ve iyice kıvam almış olan yoğurdu bir tencereye alalım ve kaynamasını bekleyelim. Yoğurt kaynamaya yakın karıştırılan yarma ve nohut da ilave edilir. Sonra tuzu atılır, karıştırılır. Bu şekilde 10 dakika daha kaynatılır ve çorbamız hazır durumdadır. Hazırlanan bir tava içerisine tereyağı koyulur ve tereyağı eridikten sonra kızaran tereyağının üzerine özenle seçilerek ayıklanmış ve iyice yıkanarak doğranan taze yeşil nane eklenir. Biraz yağda kalan nane servis tabaklarına alınan yoğurtlu yarma çorbası üzerine gezdirilir ve servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }