{ "title": "Yoğurtlu Turp Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Turp-Salatasi-66231.jpg", "date": "21.01.2024 02:46:28", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu turp salatası, Genellikle turpun salatasının klasik olduğunu biliyordum. Taki komşum bir gün yemeğe bizi çağırana kadar. İşte o zaman yoğurtlu turp salatası ile tanışıp tadını hala unutamamıştım. Hem yemekte masasını oldukça şık göstermişti hem de tadı ile bizi kendine hayran bırakmayı başarmıştı. Oldukça vitamin kaynağı olan bu salata hem pratik hem masrafsız hem de kolaymış. Ayrıca ana yemeklerin yanına yapılarak da bir farklılık oluşturulabilir. En fazla 20 dakikanızı alabilecek bir salata çeşidi olmaktadır.

Yoğurtlu turp salatası gerekli malzemeler
Üzeri için
Yoğurtlu turp salatası nasıl yapılır?

Her şeye başlamadan önce turpları iyice yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Kabukları soyulduktan sonra ortasından keserek tuzlu suyun içerisinde yaklaşık 5 dakika bekletelim. Bu işlem genellikle acısını alması için yapılır. Daha sonra güzelce rendeden geçirelim. Rendelemiş olduğumuz turpun içerisine yoğurdunu ve baharatını ekleyelim ve iyice karıştıralım. Böylece hazır hale gelen salatamızı güzelce tabaklara alarak üzerini yağ ve pul biber ile süsleyelim. İkram için soğuk soğuk daha çok tercih edilmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }