{ "title": "Yoğurtlu Tavuk Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Tavuk-Salatasi-38263.jpg", "date": "19.01.2024 02:41:06", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu tavuk salatası; Tavuk eti haşlanarak yoğurtla birlikte kullanılmaktadır. Bu durum size garip gelebilir. Tavuk ve yoğurt harika bir ikilidir. Tabi salatanın içinde kullanılan diğer malzemelerin de bundaki payını unutmamak gerekir. Bu salatanın yapımı çok kolaydır. Tavuk eti haşlanarak kullanılmaktadır. Tavuk eti ertesi güne kaldığında hafif bir koku yaymaya başlar ve bu nedenle pek çok kimse bekleyen tavuk etini kolay kolay yiyemez. Oysaki evde bir gün önceden ya da bir öğün önceden kalmış az miktardaki tavuk etini salatada kullanarak değerlendirebilirsiniz. Tavuk etiyle şehriye tavuk salatası veya yoğurtlu tavuk salatası yapabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında iseniz sizin için en ideal olanı yoğurtla yapılanıdır. Aşağıda belirtilen tarifte evde hazırlayacağınız garnitür ve mısır kullanılmaktadır. Garnitürü de konserve olarak kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz bazı sebzeleri azaltabilir veya farklılaştırabilirsiniz.

Yoğurtlu tavuk salatası için gerekli malzemeler
Yoğurtlu tavuk salatası nasıl yapılır?

Yoğurtlu tavuk salatası için üç adet küçük tencereye ihtiyaç bulunmaktadır. Birinci tencereye daha önceden yıkanmış tavuk göğsünü koyun ve kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakın. Suyunu hemen çekecektir. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip tuz ilave edip pişirmeye devam edin. İkinci tencerenin içine de bir miktar su koyun. Su kaynamaya başladığında içine tuz ve biraz sıvı yağ atıp kuskusu ekleyin. Kısık ateşte kuskusu da haşlayın. Diğer tencere için ise havuç ve patatesi küçük küçük doğrayın. Bezelyeyle birlikte tencereye boşaltın. Üzerine tuz ve su ilave edip pişinceye kadar kaynatın.

Kuskus piştiğinde soğuk suya tutun ve garnitürle birlikte derin bir kaba boşaltın. Üzerine mısırı ekleyin. Tavuk göğsü de piştiğinde istediğiniz gibi doğrayıp bir araya getirin.

Diğer taraftan yoğurtlu tavuk salatasının yoğurdunu hazırlamaya başlayın. Bir kâseye yoğurdu boşaltın. Üzerine dere otunu ve kornişon turşuyu doğrayın. En son olarak yoğurt mayonez ve tuzu da ekleyip karıştırın. Bu aşama yoğurdun tadının bozulmaması ve salatanın koyu kalması için çok önemlidir. Pişen malzemeler iyice soğuduğunda yoğurdu üzerine boşaltın ve ezilmesine fırsat vermeden büyük kaşıkla karıştırın. Tamamen karıştığında tuzunu kontrol edin. Daha sonra servis kabına alarak üzerini süsleyip soğuk olarak servis edin. Yoğurtlu tavuk salatası hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }