{ "title": "Yoğurtlu Semizotu Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Semizotu-Salatasi-85149.jpg", "date": "21.01.2024 19:32:33", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Yoğurtlu semizotu salatası, birçok yemeğin yanında garnitür olarak yapılarak tüketilir. Semizotu içerdiği bileşenler sebebiyle oldukça faydalı otlar içerisinde yer alır. Yeşil yapraklı olması sebebiyle içerdiği lif miktarı ile birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Alternatif tıp içerisinde de bitkisel tedavi amaçlı kullanılan bitkiler içerisinde bulunur. Semizotu yemeklerin yanında salatalarda, yemeklerin içerisinde kullanılan bitkiler içerisinde kullanılmaktadır. Sağlık açısından faydalı olması sebebiyle tercih edilmesi gerekir. Özellikle Vejetaryen olan kişilerin rahatlıkla tüketeceği bitkiler içerisinde bulunur.

Yoğurtlu semizotu salatasının yapılmasının yanı sıra yeşil olarak bitkinin tuzla tüketilmesi de oldukça farklı lezzet alınmasını sağlar. Üzerine limon sıkılarak tüketilmesi de birçok hastalığın giderilmesinde etkilidir. Özellikle kabızlık, şeker hastalığı, damar problemlerini giderir. İçerdiği antioksidan sebebiyle vücutta bulunan ödemin atılması gibi birçok görevi üstlenen semiz otu bitkisinin tüketilmesi ile cildin güzelleştiği belirtilmektedir. Bu sebepten dolayı sofralarımıza semizotunun eksik edilmemesi gerekir. Yoğurtlu semizotu salatası yapacağımız tarif semizotu denince akla gelen çeşittir. Herkesin kolaylıkla yaptığı garnitür yiyecek çocuklarında severek tüketmesi açısından haftada en az iki sefer yapılarak tüketilmesi gerekir.

Yoğurtlu semizotu salatası malzemeleri
Yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır?

Öncelikli olarak semizotunun bol suyla yıkanması tavsiye edilir. Hijyen kurallarına uyulması açısından yarım saat sirkeli suda bekletilmesi üzerinde bulunan bakteri gibi zararlı oluşumlarının ölmesini sağlar. Bol suda yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bekletilir. Diğer taraftan sarımsaklar soyularak rendelendikten sonra yoğurdun içerisine konularak bir tutam tuz, zeytinyağı ile karıştırılarak iyice içerisinde bulunan pütürlerin giderilene kadar karıştırılmaması gerekir. Daha sonrasında suyu süzen semizotunun yapraklarının kopartılarak yoğurdun içerisine konulması gerekir. Bütün semizotunun yapraklarını kopararak yoğurda katıldıktan sonra yaprakların yoğurtla iyice karışması sağlanır. Daha sonrasında büyük servis tabağına yoğurtlu semizotu konularak üzerine isteğe bağlı pul biber serpilerek servis edilir. İsteğe bağlı olarak üzerine nane serpilmesi de farklı bir aroma katar. Yoğurtlu semizotu salatası servise hazırdır.
" } ] }