{ "title": "Yoğurtlu Şehriye Çorbası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Sehriye-Corbasi-69155.gif", "date": "20.01.2024 12:09:50", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Şehriye Çorbası, Ege yöresinin geleneksel yemeği olan yoğurtlu şehriye çorbası, yemeklerin olmazsa olmazıdır. Yoğurtlu şehriye çorbasını, yemeklerden önce bir kâse tüketmek, hazmı kolaylaştırdığı gibi, aynı zamanda da kişiye tokluk hissi verdiğinden çabuk doymasına neden olur. Aynı zamanda da fazla kilo alınmasını engellediği için, özellikle diyet programlarında yoğurtlu şehriye çorbasına yer verilir. Dilerseniz kış aylarında sıcak olarak, dilerseniz de yaz aylarında soğuk olarak tüketebileceğiniz bu çorbayı, kalorisi düşük olduğundan dolayı diyet yaparken de hazırlayıp içebilirsiniz.

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Sosu için
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle suyu kaynaması için su ısıtıcı içine koyun. Daha sonra geniş bir tencereye arpa şehriyeyi koyarak üzerine kaynayan suyu dökün. Daha sonra kaynaması için ocağın üzerine alın. Ayrı bir kap içinde yoğurt, un, tuz ve yumurtayı kırıp iyice çırpın. Daha sonra kaynayan suyun içine yavaş yavaş dökerken aynı zamanda topak topak olmaması için çırpıcı yardımı ile çorbayı iyice çırpın. Daha sonra çorba kaynayana kadar ve kıvam alana kadar devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 dakika boyunca bu şekilde kaynamaya devam etmesi için dinlendirin. Ara ara tahta kaşık ile karıştırıp kaşığı çıkarın.

Çorba dinlenirken ayrı bir sos tavasında tereyağını, zeytinyağını koyup, ocağın üzerine alın. Yağda köpük oluşmaya başladığında iyice karıştırıp, üzerine naneyi ve kırmızı pul biberi döküp karıştırmaya devam edin. Hemen ardından ocağın altını kapatın. Fazla karıştırmanız naneyi ve kırmızı pul biberi yakabilir. Daha sonra yoğurtlu şehriye çorbasının üzerine dökün. Dilerseniz çorbayı kaselere doldurduktan sonra da sosu üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }