{ "title": "Yoğurtlu Salata Çeşitleri", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Salata-Cesitleri-54195.jpg", "date": "19.01.2024 02:38:13", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Salata Çeşitleri, Türk mutfağında salatalar oldukça çeşitlidir. Neredeyse her sebzeden salata hazırlanabilir. Salatalar daha çok ana yemeklerin yanında aperitif olarak tercih edilir. Bunun yanı sıra davet sofralarının ve arkadaş toplantılarının da vazgeçilmezidir. Hangi malzemeyle yapılırsa yapılsın yoğurtla renklendirilen salatalar her zaman daha hafif bir tat alır. O nedenle yaz aylarında daha çok yoğurtlu salatalar tercih edilir. Salatalara kullanılan yoğurt sos ister mayonez katılarak ister mayonezsiz olarak hazırlanabilir. Ancak salatalarda yoğurt seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli bir püf vardır. O da süzme yoğurt kullanımıdır. Çünkü diğer yoğurtlar zamanla sulanacağı için salatanın tadını bozacaktır. Sofralarımızda yoğurtlu salata çeşitleri olarak en çok tercih edilenleri ise şöyledir:

Yoğurtlu semizotu salatası için gerekli olan malzemeler
Yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır?

Salatanın hazırlanmasına öncelikle olarak semizotunun ayıklanması gerekir. Semiz otunun kök kısmı hariç yaprakları gövdesi tüm salata ve yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir. Geniş bir kabın içerisine alınan semizotu iyice temizlenmesi için soğuk suda bekletilir. Semizotu beklerken sos hazırlığı yapılır. Sarımsakların kabukları soyularak geniş bir kabın içine rendelenir. Üzerine tuz, süzme yoğurt, zeytinyağı, ceviz ilave edilerek tüm malzemeler özleşene kadar iyice karıştırılır. Semizotu süzülerek fazla suları kâğıt havlu ile alınır. İster doğranarak ister yapraklar bütün halde sosa katılarak karıştırılır. Servis tabağına alınan yoğurtlu semizotu salatası üzerine zeytinyağı dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu mayonezli tavuk salatası gerekli olan malzemeler
Yoğurtlu mayonezli tavuk salatası nasıl yapılır?

Salatanın hazırlanmasına öncelikle tavuk etinin haşlanması ile başlanır. Bunun için uygun bir tencerenin içerisine tavuk göğsü, su ve biraz tuz konularak yaklaşık 30 dakika kadar haşlanır. Haşlanan tavuk göğsü biraz ılındıktan sonra didiklenerek bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan kalan malzemeler hazırlanır. Göbek salata, dereotu, taze soğan soğuk suda iyice yıkanarak süzüldükten sonra her biri ince ince kıyılır. Kornişon turşular küp şeklinde doğranır. Son olarak sos hazırlığı yapılır. Sarımsakların kabukları soyularak rahat ezilmesi için üzerine biraz tuz ilave ederek havanda iyice dövülür. Geniş bir kabın içerisine alınarak üzerine zeytinyağı, mayonez, süzme yoğurt ilave edilir ve iyice karıştırılır. Daha sonra didiklenmiş tavuklar ve kıyılmış otlar ilave edilir. Son olarak kornişon tuşu ve mısır ilave edilerek tüm malzemeler iyice harmanlanır. Damak zevkine göre yoğurt miktarı artırılabilir. Servis tabağına alınan yoğurtlu mayonezli tavuk salatasıüzerine ceviz parçaları serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }