{ "title": "Yoğurtlu Pişi", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Pisi-97497.jpg", "date": "19.01.2024 11:41:46", "author": "Melek Kulak", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Pişi; geçmişten günümüze büyüklerimizin yaptığı, birçok evde lezzeti tanınan ve bilinen, yapımı pratik bir hamur kızartması türüdür. Özellikle kahvaltılıklar, domates salatalık ve taze biber eşliğinde pişi ile güzel bir öğün geçirebiliriz. Pişi yaparken önemli olan püf noktası; hamurun kabarması ve kızgın yağda pişirilmesidir. Şimdi bu güzel lezzetli tarifi paylaşalım.

Yoğurtlu Pişi İçin Gerekli Malzemeler: Yoğurtlu pişi için verilen malzemeler ile yaklaşık otuz adet pişi elde edebilirsiniz. Arzuya göre yarım ölçü veya bir ölçü malzeme arttırılarak daha fazla sayıda pişi yapılması mümkündür.
Yoğurtlu Pişi Tarifi; Öncelikle hamuru rahatça yoğurabileceğimiz bir kaba unu dökelim. Unun ortasını açalım. İçine biraz sıcak su ve yoğurdu koyalım. İki yumurtayı kıralım ve malzemeyi elimizle karıştıralım. Soğuk olduğunu hissediyorsak biraz daha sıcak su ile ılıklaştıralım. Ardından mayayı dökelim ve hamuru elimizle karıştıralım. Bir süre sonra tuzu da ekleyelim. Verilen un miktarı az geldi ise ara ara un ekleyebiliriz. Hamurumuzu oldukça yumuşak yoğurmaya çalışalım. Hamur iyice yoğrulduktan ve yumuşak bir kıvama geldikten sonra üstüne temiz bir bez kapatalım. Bir süre hamurun mayalanmasını bekleyelim. En az yarım saat bekleme süresi kabarması açısından daha iyi olacaktır.

Genişçe bir tavaya yaklaşık üç santimetre olacak şekilde sıvı yağı koyalım. Yağımız kızmaya başlarken bir kâseye sıvı yağ koyalım. Ara ara sıvı yağa ellerimizi batıralım ki yumuşak olan hamura ellerimiz yapışmasın. Sıvı yağlı ellerimizle üç ceviz büyüklüğü kadar hamuru koparalım. Ellerimiz ile yuvarlayalım ve tezgâhın üzerine koyarak ortasına delik açalım. Yağımız kızdığı anda bir yandan pişilerimizi yağda kızartmaya başlayalım. Pişiler kızarırken, hamurları tezgâhta ara vermeden hazırlamaya devam edelim. Kızarmış olan yoğurtlu pişileri kâğıt peçete serili bir kaba sıralamaya başlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }