{ "title": "Yoğurtlu Patates Topları", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Patates-Toplari-41275.jpg", "date": "19.01.2024 16:02:27", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Patates Topları, Patates salatası farklı şekillerde hazırlanabilir. Patates salatasına en çok yakışan soslardan bir tanesi de yoğurt ile hazırlanandır. Yoğurt sosuna damak zevkine göre mayonez ilavesi de yapılabilir fakat bazı hanımlar salatanın tadını değiştirdiği için pek tercih etmez. Patates salatası ister püre halinde ister doğranmış patatesler şeklinde tercih edilebilir. Tarifimizde olduğu gibi püre haline getirilmiş patateslere şekil vererek değişik sunumlar deneyebilirsiniz. Yapımı oldukça kolaydır. Patateslerin haşlanması ile yaklaşık 35-40 dakika içerisinde sunuma hazır hale getirilir.

Yoğurtlu Patates Topları İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurt sos için
Üzeri için
Yoğurtlu Patates Topları Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu patates topları yapımına patatesler haşlanarak başlanır. Patateslerin kabukları soyularak dörde bölünür. Patatesler içi su dolu tencereye konularak yaklaşık yarım saat kadar kaynatılır. Kaynayan patateslerin suyu süzülerek sıcakken içerisine tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Maydanozların sap kısımları ayıklanarak iyice temizlenir ve ince ince kıyılır. Maydanozlarla beraber baharatlarda patateslere ilave edilerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Daha sonra soğuması için bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan yoğurt sos hazırlanır. Sarımsakların kabukları soyularak ezici yardımıyla sıkılır ve bir kâseye alınır. Üzerine tuz ve yoğurt ilave edilerek çatal yardımıyla iyice çırpılır. Soğuyan patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Her yuvarlama işleminden önce avuç içi biraz ıslatılırsa patatesler daha rahat şekil alır. Tüm patateslere şekil verilerek geniş bir servis tabağına dizilir. Üzerine hazırlanmış yoğurt sosundan dökülür. Son olarak küçük bir tavada tereyağı eritilerek kırmızı toz biberler iyice kızdırılır. Yoğurtlu patates topları üzerine kaşık yardımıyla yağ gezdirilerek sunumu yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }