{ "title": "Yoğurtlu Patates Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Patates-Salatasi-45837.jpg", "date": "19.01.2024 06:22:36", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu patates salatası; değişik ve lezzetli salata çeşidi arayanlar için iyi bir seçenek olabilir. Salata pek çok kişinin vazgeçemediği bir lezzettir. Bazen hafif beslenmek bazen de meze olarak misafirlere sunmak için hazırlanabilecek birçok salata türü bulunmaktadır. Salata denilince akla daha çok sebzeyle hazırlanan salatalar gelir. Oysaki hem sebze hem de tahıllar kullanılarak yapılabilecek yeni salata tarifleri her geçen gün artmaktadır. Bu salataların çoğunda da yoğurt yoğun olarak kullanılmaktadır. Hangi malzemeyle yapılırsa yapılsın yoğurtla renklendirilen salatalar her zaman daha hafif bir tat alır. Bu nedenle de yemeklerin yanında ya da çayla birlikte özellikle yoğurtlu salata türlerine daha çok rağbet gösterilir. Örneğin patatesle yapılacak çeşitli salatalar yoğurt kullanıldığında sindirimi daha kolay olur. Patates Ülkemizde en çok üretilen ve bununla birlikte en çok tüketilen sebzedir. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Yoğurtlu patates salatasının malzemeleri
Yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır?

Yoğurtlu patates salatasının yapımında kullanılacak garnitürü kendimiz hazırlarsak daha sağlıklı ve lezzetli bir yemek hazırlamış oluruz. Bunun için havucu küp-küp doğrayın ve bezelyeyle birlikte tuzlu suda pişinceye kadar haşlayın. Daha sonra soğuması için süzüp bir kenara alın. Diğer taraftan patatesi de haşlanması için düdüklü tencereye koyun. (Patates yoğurtla kullanılacağı için tamamen soğuması gerekir. Bu nedenle saatler önce haşlayabilirsiniz. Böylece hem doğrandığında kolay kolay dağılmaz hem de yoğurt sulanmaz.) Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişme süresi düdüklü tencereye göre değişebilir. Ancak normal bir düdüklü tencerede havası çıkmaya başladıktan sonra ortalama 15 dakikada pişer. Patates piştikten sonra üzerine su koymadan soğutup soyun. Tamamen soğuduğunda ise küp küf doğrayıp derin bir kâsenin içine boşaltın. Üzerine de daha önce haşlanan ve soğuyan garnitürü ve konserve mısırı ekleyin. Karıştırıp tuzunu kontrol edin. Muhtemelen eksik olacaktır. Tuz ilave edin ve tüm sebzelere yedirin.

Bir kabın içine dere otu ve kornişon turşuyu doğrayın. Üzerinde tuz, mayonez ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Elde edilen karşımı sulandırmadan sebzenin üzerine boşaltın. Daha sonra hafif karıştırıp servis tabağına boşaltın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Yoğurtlu patates salatası hazır. Bu arada arzu ederseniz içine dere otu yerine taze nane de kullanabilirsiniz. Patatese ve yoğurda çok yakışacaktır. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }