{ "title": "Yoğurtlu Mor Lahana", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Mor-Lahana-51433.jpg", "date": "19.01.2024 08:03:24", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Yoğurtlu mor lahana, mor lahananın faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla ve ilginç. Her besinde bulunamayan vitamin özelliklerine sahip olan mor lahana lif bakımından oldukça zengin. Üstelik diyet yapanlar içinde rahatlıkla kullanılabilecek bir sebze türü olarak bilinmektedir. Mor lahana salata yapımı olarak çok fazla seçenek taşıyan bir sebzedir. Yoğurtla yapılan salataların içinde de lezzeti ve rengiyle sıkça tercih edilir.

Yoğurtlu mor lahana salatası hem meze olarak tüketilebiliyor hem de isteğe göre değişik tatlarla süslenebiliyor. Mor lahananın renginden dolayı uzmanlar beyine kadar etki eden faydaları olduğunu sürekli gündeme getirmektedir. Bu kadar sağlıklı bir sebzenin yoğurt ve doğal bir antibiyotik olan sarımsak ile buluşması onun vitamin deposu olmasını sağlamaktadır.

Mor lahana tüketimi unutkanlık hastalığına etki etmekte oldukça geniş yere sahiptir. Aynı zamanda uzmanlar tarafından adaptasyon bozukluğuna ve dikkat dağınıklığına iyi geldiği saptanmıştır. Yoğurtlu mor lahana başta rengi olmak üzere sofralarda çok şık bir görünüme sahip olmaktadır. Mor renkteki bir salata sofraya ilk bakışta gözleri üzerine çeker. Yapımı oldukça kolay ve zahmetsiz olan bu salatanın faydaları kadar lezzeti de oldukça benimsenmektedir. Bilinen en önemli özelliği bu salatanın tüketimi sonucu kişinin bağışıklık sistemine doğrudan etki ettiğidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve dinç tutmakta ciddi oranda etkilidir.

Yoğurtlu mor lahana malzemeler
Yoğurtlu mor lahana nasıl yapılır?

İlk olarak mor lahana ince ince rendelenir. Mor lahana rendelerken rendenin en küçük bölümünü kullanmak daha doğru olur. Ardından rendelenen mor lahana tavaya alınarak hafif yağda pişirilir. Tam pişmeden üzerine su ilave edilerek suda biraz daha pişirilir. Pişen mor lahana ayrı bir servis tabağına alınır ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir kabın içerisinde yoğurt, süzme yoğurt ve sarımsak iyice karıştırılır. Sarımsak küçük halde ezilerek yapılırsa ağza gelmez ve salatanın daha lezzetli olmasını sağlar. Soğuyan mor lahana içerisine yoğurtlu hazırlanan sos ilave edilir, ceviz ile süslenerek yoğurtlu mor lahana sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun. İsteğe göre tatlı toz biberle de süslenebilir.

Not, yoğurtlu mor lahana salatasını iki şekilde yapmakta mümkündür. Bir diğer yapılışı lahananın pişirmeden de yapılabilmesidir. Mor lahana çiğ tüketmeye uygun bir besindir. Acil olan zamanlarda veya damak zevkine göre tarif lahanayı pişirmeden uygulanabilir. Pişirmeden yapılan yoğurtlu mor lahana salatasıyla da aynı lezzeti yakalamak mümkündür.
" } ] }