{ "title": "Yoğurtlu Mantı Çorbası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Manti-Corbasi-83714.jpg", "date": "19.01.2024 18:02:29", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Mantı Çorbası, Mantı genellikle ev hanımlarının yapmış olduğu ve çoğunlukla buz dolabı poşetlerine ayrılarak buzluğa atılıp misafir geldiğinde çıkartılarak lezzet ile yenilmektedir. Çoğunlukla mantı bayanlar tarafından evde yapılması tercih edilmektedir. Hazır pek nadir alınmaktadır ancak acil bir durumda ani bir misafir de hazır alınarak yapılabilir. Hızlı ve pratik olan bu çorba masrafsız bir çorba türü olmaktadır. Ağır olmayan yemeklerin yanına yapılarak hem doyurucu hem de lezzetiyle tadını damaklarda bırakmaktadır. Herkesin hayran olduğu bu çorba oldukça sağlıklı ve vitamin kaynağı olmaktadır. Ben de bugün sizlere hızlı ve kolay yaptığım yoğurtlu mantı çorbası tarifi vereceğim. Haydi bayanlar kollarınızı sıvayarak lezzetli işler başına geçelim.

Yoğurtlu mantı çorbası malzemeleri
Sosu için malzemeler
Yoğurtlu mantı çorbası nasıl yapılır?

Derin bir tencerenin içerisine ilk olarak yoğurt, yumurta ve un koyulur iyice çırpılır. İçerisine su eklenerek çırpılmaya devam edilir. Daha sonra altı açılarak kaynamaya bırakılır. Ancak bu arada kaynayana kadar karıştırılmaya devam edilir. Çünkü karıştırılmadığı zaman kesilir bu nedenle sürekli karıştırılmalıdır. Sonra kaynayan karışıma mantılar eklenir. Bu arada nohut atılacak ise mantı ile eklenmelidir ve pişmeye bırakılır. Aralıklı olarak bir kaşık ile karıştırılır. O hazırlanmaya dururken bizde sosunu hazırlayalım. Küçük bir tava içerisine tereyağı alınıp kızdırılır daha sonra kızan yağın içine nane eklenir 1-2 dakika kavrulur. Kavrulan nane çorbanın içerisine eklenir. Son olarak ise tuzu eklenir ve servise hazır hale getirilir. İster soğuk ister sıcak bir şekilde ikram edilebilir.
" } ] }