{ "title": "Yoğurtlu Limonlu Kek", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Limonlu-Kek-22611.jpg", "date": "19.01.2024 18:15:55", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Limonlu Kek, kek büyük küçük herkesin en sık tükettiği tatlı hamur işlerinin ilk sırasında yer almaktadır. Hemen her çeşit farklı malzeme ile lezzetli kek tarifleri yapabilirsiniz. Çocuklar en çok çikolatalı ya da meyveli keki tercih ederken, yetişkinler limonlu, portakallı, havuçlu ya da çikolata damlalı keki tercih etmektedir. Yapılışı oldukça basit ve bir o kadar lezzetli olan yoğurtlu limonlu kek çay saatinde, çocuğunuzun beslenmesine, altın günlerinde, toplantılarda, kermeslerde kısacası canınız her istediğinde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tariftir. Yoğurtlu limonlu kek özellikle ağzınızda dağılan o muhteşem lezzeti ile çayın yanında vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. İçerisinde kullanılan yoğurt ve limon suyu ile protein, vitamin ve mineral açısından oldukça besin değeri yüksek bir hamur işidir. Sizde yoğurtlu ve limonlu keki henüz denemediyseniz bu tarif tam size göre, denemeye ne dersiniz.

Yoğurtlu Limonlu Kek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yoğurtlu Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

İlk önce fırını 170 dereceye ayarlayarak ısıtalım, ardından geniş bir kabın içerisine limon rendesi ile toz şekeri ilave ederek mikser ile karıştıralım. Limon aromasının daha iyi keke geçmesini sağlamaktadır. Ardından üzerine yumurtaları ilave edip kabarana kadar mikserle hızlı ayarda çırpalım. Çırpma işlemine devam ederken yoğurdunu ekleyelim. Daha sonra sıvı yağını ekleyip çırpma işlemine devam edelim. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip mikserin hızını düşürelim ve çırpmaya devam edelim. Mikser düşük ayarda iken en son kekin içine damla çikolatasını ve kuru üzümü ilave edip sadece birkaç kere karıştırın. Bu arada katı margarin ile kek kalıbının her yerini yağladıktan sonra hafif şekilde unlayın. Hazırlamış olduğunuz kalıbının içine kek harcını dökelim ve önceden ısıttığımız fırına verelim. Yoğurtlu limonlu kek fırında kabarıp pişinceye kadar fırının kapağını kesinlikle açmayalım. Çünkü erken açarsanız fırının içi hava alır ve kekiniz güzel kabarmaz. Kek kabarıp pişmeye yüz tuttuktan sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Yoğurtlu limonlu kek piştikten sonra ılıması için fırından çıkaralım. Kek kalıbından keki mutlaka iyice soğuduktan sonra çıkarmalısınız. Kalıptan çıkan keki tabağa ters çevirin üzerine pudra şekeri serptikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }