{ "title": "Yoğurtlu Lahana Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Lahana-Salatasi-44599.jpg", "date": "19.01.2024 04:19:07", "author": "Tuğçenur Bayram", "article": [ { "article": "Yoğurtlu lahana salatası, sebze sevmeyenlerin bile rahatlıkla tüketebildikleri neredeyse her zevke uyan bir besin türüdür. Lif içeriği oldukça yoğun olan lahananın metabolizma üzerindeki etkisi düşünülünce oldukça faydalı bir hal alan yoğurtlu lahana salatası, bazı sofralarda garnitür, bazı sofralarda meze ve hatta zaman zaman ana yemek bile olma özelliğine sahiptir. Yurdumuzda en çok bilinen iki tür lahana olduğu için bu salata türünün de iki farklı çeşidi vardır.

Yoğurtlu beyaz lahana salatası malzemeler
Yoğurtlu Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

Lahana yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Havuçlar rendelenerek bir tabağa alınır. Ardından sarımsaklar ezilerek havuçların üzerine eklenir. Dere otu ve maydanoz olabildiğince küçük bir şekilde doğranır. Kıyılmış lahana, rendelenmiş havuç ve sarımsak, doğranmış dere otu ve maydanoz derin bir kaba alınarak tamamen karışması sağlanır. Bu sırada yoğurt ve mayonez bir kâsede homojen olana kadar karıştırılır. Hemen sonra yoğurt mayonez karışımı, içinde lahana da bulunan karışımın üzerine dökülerek karıştırılır ve servis tabağına konularak servis edilir.

Yoğurtlu mor lahana salatası malzemeler
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

Kırmızı lahana iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. O sırada bir tavaya konulan yağ kızartılır. Kızan yağın üzerine lahanalar eklenir. Çeyrek çay bardağı su eklenerek 5-6 dakika kadar pişirilir. Pişirme işleminin ardından tava soğumaya bırakılır. O sırada süzme yoğurt ile yoğurt karıştırılır. Sarımsaklar ezilerek yoğurda katılır. Tuz eklenip karıştırılan yoğurt sosu, soğuyan kırmızı lahana tabağına dökülür ve karıştırılır. Servis edilir.
" } ] }