{ "title": "Yoğurtlu Krep", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Krep-58141.gif", "date": "20.01.2024 16:00:04", "author": "zerrin", "article": [ { "article": "Yoğurtlu krep: sabah kahvaltılarında sıkça tercih edilen kahvaltılık bir alternatif olarak bilinmektedir. Krep çeşitleri arasında yoğurtlu krep birçok kişinin damak zevkine uyduğu için sıkça tercih edilmektedir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Besin değeri yüksek olan yoğurtlu krep hem besleyici hem de doyurucudur. Sofralarda ekmek yerine de geçen yoğurtlu krep arasına istenilen malzemeler sürülerek tüketilebilmektedir. Sizde kahvaltı sofralarında ailenize, sevdiklerinize, çocuklarınıza veya yakınlarınıza krep yaparak sunum yapma isteğindeyseniz bir de yoğurtlu krepi düşünmenizi tavsiye ederiz.

Yoğurtlu krep için gerekli olan malzemeler
Yoğurtlu krep nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kab içerisine yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Ardından unu ve yoğurdu ilave edip pütürsüz bir hal alana kadar iyice çırpın. Yoğurt yumurta ve un çırpılmaktan sade ve pürüzsüz bir hal alınca içerisine suyu ve tuzu ilave edin. Tekrar iyice karıştırın. Eğer yoğurt ev yapımı ise ve ekşi olduğunu düşünüyorsanız çok az şeker ilave edebilirsiniz. Tüm malzemeler tamamlanınca teflon tavayı ocak üzerine alın. Ocağın altını açın ve içerisine tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyince hazırlanan krepten bir kepçe teflon tava içerisine koyun. Karıştırmadan iyice pişirin. Yoğurtlu krepin bir tarafı pişince çatal ile bölmeden diğer tarafını da çevirip pişirin. Önlü arkalı pişen krepi tabak içerisine alın ve tavaya tekrar tereyağı koyarak yine eritin. Eriyen tereyağı üzerine bir kepçe krep tekrar koyun ve aynı işlemleri tekrarlayın. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemleri tekrarlamaya devam edin. Krepler pişip hazırlandıktan sonra üzerine kırmızı pul biber ekleyerek ya da değişik şekillerde kişinin damak zevkine göre malzemeler hazırlayarak da servis yapabilirsiniz. Artık yoğurtlu krep hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }