{ "title": "Yoğurtlu Köfte", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kofte-19959.jpg", "date": "20.01.2024 02:52:45", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Köfte, Yapılışı oldukça kolay olan bu köfte ana malzemesi yoğurt olması nedeniyle sindirimi kolay mideyi yormayan bir köfte türüdür. Yoğurtlu köfte yapımında kullanılan malzemeler kolay temin edilmekte ve ekonomik olarak sizlere zorlamaktadır. Evlerimizde sofralarımızın vazgeçilmezi olan yoğurtlu köfte ana yemek olarak hazırlanır. Yoğurtlu köfte hamur işi sevenlerin vazgeçilmez bir yemeğidir. Bu köfte Malatya yöresine ait lezzetler arasında ilk sırayı almaktadır. Malatya iline has bir lezzet olan yoğurtlu köfte farklı yörelerde değişik şekillerde yapılmaktadır. Yoğurtlu köfte sadece yoğurt ve hamur salça karışımı ile yapıldığı gibi ıspanaklı ve daha birçok türü yapılmaktadır. Hadi hepimiz kollarımızı sıvayarak işe koyulalım hepinize kolay gelsin.

Yoğurtlu köfte yapımında kullanılan malzemeler
Yoğurtlu köfte sos yapımında kullanılan malzemeler
Yoğurtlu köfte üzerinde kullanılmak için
Yoğurtlu köfte nasıl yapılır?

Yoğurtlu köfte yapılışına ilk olarak önceden hazırlamış olduğumuz bir kap içerisinde 2 kâse ince bulgur koyarak üzerine de kaynamış olan suyu ilave ederek başlayalım. Üzerine sıcak su eklenen bulguru iyice karıştıralım. Daha sonra kabın ağzını kapatarak bulgurun şişmesini bekleyelim. 10 dakika kadar bulgurun şişmesini bekledikten sonra üzerine 2 adet yumurtayı tuzu ve unu da ekleyerek iyice yoğuralım. İyice yoğurulan hamurdan küçük küçük parçalar alarak bir tepsiye dökelim. Bir tencerede kaynatmış olduğumuz suyun içerisine hazırladığımız köfte hamurlarını ilave ederek 10 dakika haşlayalım. 10 dakika haşlamaya bırakılan köfteleri süzgece alarak suyunun süzülmesini bekleyelim. Köftelerin suyu süzülene kadar bizde köftenin sosunu hazırlayalım.

Yoğurtlu köfte sosu nasıl yapılır?

Malzeme listesinde bulunan kuru soğanları soyalım ve soyduğumuz kuru soğanları temizce yıkayalım. Daha sonra yıkanan soğanları doğrama tahtası alıp ufak ufak doğrayalım. Doğradığımız kuru soğanları önceden hazırlamış olduğumuz bir tava içerisine sıvı yağ ilave ederek güzelce kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salçayı da ilave ederek iki dakika daha kavurduktan sonra karabiber ile naneyi de ilave ederek kavurmaya devam edelim. Hazırlamış olduğumuz köfte sosun üzerine haşlanan köfteleri ilave ederek köfteleri ezmeden beş dakika kavuralım. Güzelce kavrulmuş olan köfteleri servis tabağına alarak üzerine de sarımsakla hazırlanmış olan yoğurdu servis edip yoğurtlu köfteyi afiyetle yiyebiliriz.
" } ] }