{ "title": "Yoğurtlu Kızartma", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kizartma-45588.jpg", "date": "19.01.2024 20:11:45", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Yoğurtlu kızartma, sofralarımızda en fazla yapılarak etinden yemekler içerisinde yer alır. Aile bireyleri tarafından sevilerek tüketilmesinin yanı sıra içerdiği sebzeler bakımından oldukça doyurucu ve besleyicidir. Akşam yemeklerinde, sabah kahvaltılarında, hafta sonu kahvaltılarında, ani gelen misafirlere yapılarak tüketilmesi açısından en önemli yiyeceklerimiz arasında yer alır. Yoğurtlu kızartma içerisinde bulunan sebzeler bakımından da vücut için gerekli besleyici özelliklerin vücuda alımını gerçekleştirilir. Özellikle çocukların sağlıklı şekilde büyümesi açısından önemlidir. Çocukların patlıcan, biber, kabak gibi sebzeleri tüketmek istememesi sebebi ile özellikle karışık kızartılması halinde içerisinde olan sebzeleri fark etmeyerek kolaylıkla tüketmeleri açısından yapılması tavsiye edilir. Yoğurtlu kızartma istenilen sebzelerden yapılarak tüketilir. Genellikle patlıcan, patates, kabak, biber domates gibi sebzelerin kızartılması ile oluşan mükemmel lezzet elde edilir. Ancak isteğe bağlı olarak pırasa, karnabahar, brokoli gibi sebzelerin kızartılması ile de yapılabilir. Hafta sonlarında özellikle kahvaltıya ne yapsam diye düşünen kişilerin aklına gelen ilk yemektir. Şimdi yoğurtlu kızartma tarifini sizlerle paylaşalım. Öncelikli olarak gerekli malzemeleri sıralayalım.