{ "title": "Yoğurtlu Kereviz Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kereviz-Salatasi-36165.jpg", "date": "21.01.2024 11:34:31", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Kereviz Salatası, Kereviz içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir. Aynı zamanda oldukça sağlıklı bir sebzedir. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat gibi birçok hastalığa şifadır. Bunların yanı sıra cilde tazelik ve canlılık veren kereviz sivilceleri de azaltma özelliğine de sahiptir. Birbirinden farklı şekillerde tüketilebilir. Sıcak yemeği, zeytinyağlısı, mezesi gibi birçok tüketim şekli vardır. Yoğurtlu kereviz salatası da bunlardan bir tanesidir. Kereviz denilince akla zeytinyağlı olarak pişirilen kereviz yemekleri gelir. Oysaki kereviz çiğ olarak da tüketilebilir. Çiğ olarak tüketilen kerevizin yanına en çok yakışan şeylerden bir tanesi yoğurttur. Kerevizin tadı biraz aromalı olduğu için herkes sevmeyebilir. Fakat bu salata tarifi ile tüm ön yargılarınızı yenerek denemenizi tavsiye ederiz. Akşam yemeklerinde meze olarak servis edilebileceği gibi kadınlar kabul günlerinde çayın yanına da tercih edebilir. Yapımı oldukça pratiktir. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanarak sunumu yapılır.

Yoğurtlu Kereviz Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
Yoğurtlu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kereviz salatası salatası için öncelikli olarak kereviz hazırlığı yapılır. Kerevizlerin kabukları soyularak derin bir kaba rendelenir ve üzerine limon suyu ve tuz dökülür. Kerevizler biraz ovulur. Daha sonra üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesi yapılarak bir kenarda bekletilir. Bu işlem kerevizlerin biraz olsun yumuşamasına yardımcı olurken ve kararmasını da engeller. Diğer bir yandan sos hazırlığına geçilir. Sarımsakların kabukları soyularak derin bir karıştırma kabının içerisine rendelenir. Üzerine tuz ve yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Cevizler iri parçalar halinde ufalanır ve sosa ilave edilir. Bir kenarda bekleyen kerevizler avuç içinde fazla suyu sıkılarak sosun içerisine eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılarak yoğurtlu kereviz salatası servis tabağına alınır. Süs olarak üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }