{ "title": "Yoğurtlu Kereviz Mezesi", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kereviz-Mezesi-72477.jpg", "date": "21.01.2024 09:18:42", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Kereviz Mezesi, en sevdiğim. Kereviz sağlığımız açısından çok değerli vitaminlere sahip bir sebzemizdir. Ben bu mezeyi bilmeden önce, bizim eve asla kereviz girmezdi. Ta ki ben bir arkadaşımın evinde yoğurtlu kereviz mezesini tadana kadar, arkadaşım benim kereviz sevmediğimi bildiği için bana yediğim mezenin kereviz olduğunu söylemedi, bende ilk etapta asla anlamadım. Ben yediğim şeyin tadına bayıldığımı söyleyince, bana kereviz yediğimi söyledi, çok şaşırmıştım. O günden sonra çocuklarım ve eşimle beraber bayıla bayıla kereviz yiyoruz. Kereviz özellikle kokusu açısından birçok kişiye çekici gelmez, fakat kerevizi bu şekilde pişirmeden kokusuz bir şekilde rahatlıkla sizlerde tüketebilirsiniz. Kalori açısından mayonezden dolayı biraz kalorili olduğu için diyet yapan kişiler kontrollü bir şekilde tüketmelidirler.

Yoğurtlu Kereviz Mezesi Malzemeleri
Yoğurtlu Kereviz Mezesi Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kereviz mezesi yapımına ilk olarak sosunu hazırlayarak başlıyoruz. Bilindiği üzere kereviz kabuğu soyulduktan kısa bir süre sonra hemen kararmaya başlar, bu yüzden öncelikle yoğurtlu sosunu hazırlamamız gerekmektedir. Derince bir kabın içerisine süzme yoğurdumuzu koyup içerisine mayonez ve tuz ilave edelim, iyice ezilmiş olan sarımsakları ve çok ufak olmamak şartı ile dövülmüş olan ceviz içini de yoğurtlu sosun içerisine ilave edip güzelce özleşene kadar karıştıralım. Hemen ayrı bir yerde kerevizin kabuklarını soyup, hızlıca bir şekilde orta boy bir rende ile rendeleyelim, rendelenen kerevizleri kararmaması için zaman kaybetmeden hemen yoğurtlu sosun içerisine koyup iyice karıştıralım, yoğurtlu kereviz mezemiz hazır, mezemizi bir servis tabağına alıp üzerini de maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }