{ "title": "Yoğurtlu Kek", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kek-24884.jpg", "date": "19.01.2024 15:45:05", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Yoğurtlu kek, en klasik kek türlerinden bir tanesidir. Kekin hamur işi türleri içerisinde ayrı bir yeri vardır. Günümüzde oldukça farklı malzemelerle çeşit çeşit kekler yapılmaktadır. Fakat hala eski tariflerden tamamen vazgeçmek mümkün değildir. Kek, aniden gelen misafirler için ya da çayı boş içmeyi sevmediğimizde ilk aklımıza gelen alternatiflerden birisidir. Kek hem yoğurt hem de süt kullanılarak yapılabilir. Bazen bir ölçüde ikisini de eşit olarak kullanabilirsiniz. Yoğurtla yapılan keke her zaman daha yumuşak olur. Oysaki süt kullanarak hazırlanan kek daha sert ve dağılmaz bir görünüme sahip olur. Özellikle meyveli, çikolatalı kekler için yoğurt yerine süt kullanmak daha avantajlı olur. Böylece kek hem servis yaparken hem de yerken dağılmaz. Bazı insanlar yumuşak bazı insanlarda daha tok duran keki tercih ederler. Yoğurtla yapılan kekin daha iyi kabardığı bir gerçektir. Fakat un miktarını iyi ayarlayamazsanız zaten yumuşak olmaya aday yoğurtlu kek hemen dağılabilir. Bu nedenle ölçüye çok dikkat etmek gerekir. Ölçü kullanmak bazı insanlar için zahmetli gelebilir. Siz de kolay kolay ölçerek bir şey hazırlayamıyorsanız kekin un miktarını az tutmamaya özen gösterin. Yoğurtlu kekin özelliklerinden bu kadar bahsettikten sonra sizlere işinize yarayacak yüzünüzü kara çıkarmayacak bir kek tarifi vermek istiyorum. Bu keke eliniz alıştığında hiç zorluk çekmeden her seferinde kolaylıkla kıvamın tutturacaksınız. Kekin yumuşak olması bazı kalıp türlerinden zor çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle size tavsiyem yoğurtlu kek için kelepçeli kalıp ya da tepsi kullanmanızdır.