{ "title": "Yoğurtlu Karnabahar", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Karnabahar-36976.JPG", "date": "21.01.2024 12:48:55", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Yoğurtlu karnabahar, Karnabahar oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir sebzedir. Karışık kızartmalar ve salatalarda sıkça tercih edilir. Türk mutfağı değişik lezzetleri ve birbirine eklemeyi seven bir kültüre sahiptir. Yoğurtlu karnabahar bu karışımlarda oldukça tercih edilen ve sevilen bir salata olarak yerini almıştır. Birçok ana yemeğin yanında şık bir görüntüyle sunuöma eklenebilir. Aynı zamanda çeşitli baharat ve yeşilliklerle süslenmesi uygundur.

Karnabahar tüketime hazırlanırken çoğu kez kızartılarak yapılmaktadır. Kızartılmış karnabahar oldukça yumuşak ve lezzetli bir yapıya bürünür. Yumurta ve birçok karışımla hazırlanan soslara batırılır ve kızartılır. Ardından yoğurtla süslenir. Yoğurtlu karnabahar yaparken damak zevkine göre kimi mutfak severler bazı değişiklikler yapabilir.

Yoğurtlu karnabahar için malzemeler
Yoğurtlu karnabahar nasıl yapılır?

İlk olarak karnabaharlar birbirinden ayrılarak istenilen boyutlarda doğranır ve kısa süreli olmak kaydıyla tencereye alınarak haşlanır. Karnabahar haşlanana kadar ayrı bir kabın içerisinde yumurta, un, süt, tuz ve karabiber birbirine iyice karıştırılır. Bu karışımı hazırlarken un iyice ezilmeli ve sos güzelce karışarak hazırlanmalıdır. Bu arada haşlanan ve süzgeç içerisinde soğumaya bırakılan karnabaharlar tek tek bu sosa batırılarak yağda güzelce kızartılır. Kızaran karnabaharlar servise sunulacak tabak içerisine yerleştirilir. Yoğurt içerisine sarımsak ezilerek güzelce karıştırılır. Ardından sarımsaklı yoğurt kızarmış karnabaharların üzerine yaydırılır. İsteğe göre pul biberi veya dereotu gibi küçük hareketlerle süslenebilir. Yoğurtlu karnabahar sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }