{ "title": "Yoğurtlu Kabak", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kabak-76898.jpg", "date": "19.01.2024 22:12:44", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Kabak, Kabak ister çiğ olarak ister pişirilerek tüketilebilen bir sebzedir. Damak zevkine göre her şekilde hazırlanabilir. Her çeşit yemeğin yanına eşlik edebilecek bir sebze olduğu için meze ya da salata olarak sunumu yapılabilir. Yoğurt, kabağa en çok yakışan tatlar arasında yer alır. O nedenle kabaktan yapılacak çoğu yemek genellikle yoğurtlu olarak tercih edilir. Tarifini vereceğimiz yoğurtlu kabak da bunlardan bir tanesidir. İçerisine katılan sarımsak ve dereotu kabağa lezzet verir. Yoğurtlu kabağa tercihe göre salatalık ve havuç da ilave edebilirsiniz. Havuca en çok yakışan lezzetlerden bir tanesi de cevizdir. O nedenle yoğurtlu kabak içine ceviz katmayı da ihmal etmeyin. Oldukça hafif bir yemektir. O nedenle yazları sıkça tercih edilir. Yoğurt seçiminde süzme yoğurt kullanılması şarttır. Kabak ve yoğurt durdukça sulanacağı için bunun önüne geçmenin tek yolu süzme yoğurt kullanılmasıdır.

Yoğurtlu Kabak İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kabak tarifine tüm malzemelerin hazırlığı ile başlanır Kabakların ve havuçların kabukları soyularak rendelenir. Kabak sulanırsa avuç içinde sıkılarak fazla suyu alınır. Genişçe bir tavaya zeytinyağı konulur. Daha sonra içerisine kabaklar ve havuçlar ilave edilerek kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Yaklaşık 10-15 dakika kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan sarımsakların kabukları soyularak sıkacak yardımıyla derin bir kâseye sıkılır. Üzerine tuz ve süzme yoğurt ilave edilerek iyice karıştırılır. Dereotunun sapları ayıklanarak ince ince kıyılır. Kabaklar soğuyunca içerisine dereotu ve ufalanmış ceviz de ilave edilerek karıştırılır. Küçük bir tavaya zeytinyağı konularak iyice kızdırılır. Daha sonra nane eklenerek yoğurtlu kabak üzerine ilave etmek için sos hazırlanır. Servis tabağına alınan yoğurtlu kabak üzerine naneli yağ gezdirilerek sunumu yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }