{ "title": "Yoğurtlu Kabak Yemeği", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kabak-Yemegi-53731.jpg", "date": "19.01.2024 19:42:34", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Yoğurtlu kabak yemeği; özellikle yaz mevsiminde en çok tercih edilen yemek türlerinden bir tanesidir. Kabak hem dolma da hem de sulu yemek yapımında kullanılan bir lifli bir sebzedir. Özellikle diyet yapanlar ve daha sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir besin maddesidir. Kabak yemeğinin lezzeti içine içine konulan dere otunda gizlidir. Bu nedenle bol miktarda dere otu kullandığınızda kabak yemeği daha lezzetli olur. Aslında yoğurtlu kabak daha çok meze olarak yapılır. Haşlayıp üzerine yoğurt ve zeytinyağı dökmek bile kabağı çok lezzetli bir hale getirir. Yapımı diğer yemekler çok benzeyen kabak yemeği arzu ederseniz yoğurt kullanılmadan da tüketilebilir. Fakat salçalı kabak yemeğinin yoğurtla birlikte tüketilmesi yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Evdeki malzemelerle kolaylıkla yapacağınız yoğurtlu kabak yemeğinin tarifi aşağıda yer almaktadır. Şimdiden herkese kolay gelsin.