{ "title": "Yoğurtlu Kabak Yemeği", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kabak-Yemegi-53731.jpg", "date": "19.01.2024 19:42:34", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Yoğurtlu kabak yemeği; özellikle yaz mevsiminde en çok tercih edilen yemek türlerinden bir tanesidir. Kabak hem dolma da hem de sulu yemek yapımında kullanılan bir lifli bir sebzedir. Özellikle diyet yapanlar ve daha sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir besin maddesidir. Kabak yemeğinin lezzeti içine içine konulan dere otunda gizlidir. Bu nedenle bol miktarda dere otu kullandığınızda kabak yemeği daha lezzetli olur. Aslında yoğurtlu kabak daha çok meze olarak yapılır. Haşlayıp üzerine yoğurt ve zeytinyağı dökmek bile kabağı çok lezzetli bir hale getirir. Yapımı diğer yemekler çok benzeyen kabak yemeği arzu ederseniz yoğurt kullanılmadan da tüketilebilir. Fakat salçalı kabak yemeğinin yoğurtla birlikte tüketilmesi yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Evdeki malzemelerle kolaylıkla yapacağınız yoğurtlu kabak yemeğinin tarifi aşağıda yer almaktadır. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Yoğurtlu kabak yemeğinin malzemeleri
Yoğurtlu Kabak Yemeği Üzeri için
Yoğurtlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kabak yemeğinin yapımı için ilk önce kabakları rende kullanarak hafif kazıyın. Kabak cildi tahriş eden bir sebzedir. Bu nedenle bu işlemi yaparken eldiven kullanabilirsiniz. Kazınan kabaklara dikine 4 eşit parçaya ayırın. Orta kısımda yer alan yumuşak dokuyu ayırın ve atın. Kalan kısımları küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. Kabakların suyu süzülürken kuru soğanı yemekli doğrayın. Tencerenin içine sıvı yağı boşaltın. Üzerine 1 fiske tuz ve kuru soğanı ilave edip kısık ısıda soteleyin. Daha sonra salçaları ekleyin. En son olarak kabağı içine boşaltıp en düşük ısıda tencerenin kapağı kapalı haldeyken kabakların yumuşamasını sağlayın. Kabaklar yumuşamaya başladığında tencereye sıcak suyu ve baharatları ekleyip pişirme işlemine devam edin. Kabak yenilebilir kıvama geldiğinde üzerine yıkanmış pirinci ekleyip 7-8 dakika daha kaynatın. Pirinç yemeğin suyunu biraz azaltır. Eğer yemeğinizin daha sulu olmasını isterseniz bu aşamada biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Kabak yemeği piştiğinde üzerine ince doğranmış dereotunu ekleyip servis yapmak için yemeğin dinlenmesini bekleyin. Diğer tarafta üzeri için belirtilen malzemeleri karıştırın. Kabak yemeğini ılık olarak hazırlanan yoğurtla servis edin. Yoğurtta kullanılacak dereotu daha çok görünüm içindir. Arzu ederseniz kullanmayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }