{ "title": "Yoğurtlu Kabak Çorbası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Kabak-Corbasi-22992.jpg", "date": "20.01.2024 00:51:29", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Kabak Çorbası, enfes lezzeti olan bu çorbayı mutlaka yapmalısınız. Ramazan da iftar yemeği için hazırlayacağınız çeşitli yemeklerin öncesinde tercih edilebilecek bir çorbadır. Normal zamanlarda da canınızın istediği anlarda kolayca hazırlayıp yiyebilirsiniz. Çorbayı yaparken baharatlarını özenle ayarlarsanız çorbanız daha lezzetli olacaktır. Kabak A C E K vitaminleri içerir. Demir, magnezyum, bakır gibi mineraller açısından zengindir. Bunların yanı sıra kabağın sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Sizde yoğurtlu kabak çorbası yapmak isterseniz bu sayfadaki tariften yararlanabilirsiniz.

Yoğurtlu Kabak Çorbası İçin Gereken Malzemeleri
Yoğurtlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanı küçük küçük doğrayın tencereye koyup üzerine zeytinyağını ekleyin ve biraz kavurun. Sonra ince kıydığınız sarımsakları da tencereye ilave edin. Ardından kabakları küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin güzelce kavurun. Kavrulma işlemi biten kabağın üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kabaklar yumuşadıktan sonra blenderle ezin. Derin bir kabın içine un ve yoğurdu koyun güzelce karıştırın. Daha sonra 3 kepçe kabak çorbasından alın ve bu karışımın içine dökün. Sıcak çorbayı dökerken azar azar dökün ve yoğurdun kesilmemesi için de bir yandan karıştırmanızı tavsiye ederim. İyice karıştırdıktan sonra bu yoğurt karışımını tenceredeki çorbanın içine dökün, yoğurdun kesilmemesi için yine azar azar dökerken karıştırmayı ihmal etmeyin. Sonra tekrar kaynaması için bırakın. Baktınız suyu az gelecek olursa su ilave edebilirsiniz. Yoğurtlu kabak çorbası kaynarken sizde bu esnada dereotunu ince şekilde kıyın ve baharatlar ile en son tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın. Çorbanız piştikten sonra servis ederken ister pul biber ve nane ile ister yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }