{ "title": "Yoğurtlu Islak Kek", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Islak-Kek-26485.jpg", "date": "19.01.2024 02:21:49", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu ıslak kek; Kakaolu lezzetleri sevenlerin favorisi olan bu kek türünün yapımı aslında çok kolaydır. Normal bir kekin yapımına benzeyen ıslak kekin de güzel olması için bazı ip uçları bulunmaktadır. Kekin iyi kabarmış olması makbuldür. Ancak ıslak kek için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Islak kek normal kabardığında daha lezzetli olur. Aksi halde kek üzerine dökülen sosu çabuk emer ve bir süre sonra sıradan kekten bir farkı kalmaz. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır. Bazıları önce yumurta, toz şeker, süt ve kakaoyu çırparak elde edilen karşımdan sos olarak ayırmayı tercih eder. Bana göre bu yumurta çiğ olduğu için doğru olmaz.

Yoğurtlu ıslak kek için gerekli malzemeler
Sosu için
Yoğurtlu ıslak kek nasıl yapılır?

Öncelikle ıslak kekin sosunu hazırlamakla işe başlayalım. Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi bir pişirme kabının içine boşaltın ve kısık ateşte tereyağı ve çikolata eriyinceye kadar bekletin. Daha sonra sosu ocaktan indirerek ılık hale gelmesi için bir kenara alın.

Diğer taraftan derin bir kâsenin içinde oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şekeri beyaz hale gelinceye kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, yoğurdu, kakaoyu ve damla çikolatayı ilave edin. Bir kaşık yardımıyla kakao eriyinceye kadar karıştırın. En son olarak kabartma tozu ve unu eleyip hafif karıştırın. Önceden yağlanmış yuvarlak bir fırın kabının içine yayın. Yaklaşış 170 derece ısıda pişirin. Bu süre zarfında sabırlı olun ve fırının kapağını açmayın. Akis halde kekin havası iner. Kekin piştiğine kanaat getirdiğinizde kürdanla kontrol edip fırından çıkartın. Soğuması için 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra kekin sosunu kek ılık haldeyken kekin üzerine dökebilirsiniz. Keki önceden dilimlerseniz sosu içine daha iyi çeker. Bunun için kekin dilimlenecek soğukluğa gelmesi çok önemlidir. Yoğurtlu ıslak keke hazır. Soğuduğunda üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }