{ "title": "Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Garniturlu-Patates-Salatasi-51134.jpg", "date": "21.01.2024 22:01:38", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası, Patates, salata denildiğinde ilk akla gelen sebzelerden bir tanesidir. Neredeyse her sebzeden salata yapılsa da patatesin yeri ayrıdır. Genç yaşlı herkes severek tüketir. Patates salatasının çeşitleri çoktur, birbirinden farklı şekillerde hazırlanabilir. Tek başına hazırlanabileceği gibi içerisine konulan farklı sebzelerle değişik tatlar yakalanır. Patates oldukça doyurucu bir sebzedir. Uzun süre tokluk hissi verir. O nedenle yoğurtlu garnitürlü patates salatası tek başına bir öğün olarak da tercih edilebilir. Hanımların kabul günlerinde olmazsa olmazıdır. Ayrıca tercihe göre ana yemek yanında da servis edilebilir. Yapımı çok kolaydır. Kısa sürede hazırlanır.

Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Süslemek için
Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu garnitürlü patates salatası için patates hazırlığı yapılır. Patates kabuklarıyla birlikte yıkanarak üzerleri çatal yardımıyla delinir. Geniş bir tencerede yaklaşık yarım saat kadar haşlanır. Patateslerin çok fazla haşlanmasına gerek yoktur. Aksi takdirde püre gibi olarak doğranırken dağılır. Patatesler haşlanırken diğer malzemelerin hazırlığına geçilir. Maydanoz, dereotu ve taze soğanın sapları ayıklanarak iyice yıkanır. Her biri ince ince kıyılır. Kornişon turşular küp şeklinde doğranır. Konserve garnitür soğuk sudan geçirilerek süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Konserve garnitür kullanmak istemeyenler 2 adet küp şeklinde doğranmış havuç ve 1 su bardağı bezelyeyi haşlayarak salataya dahil etmesi yeterlidir. Haşlanan patateslerin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Doğranan patatesler geniş bir kâseye alınarak soğuması için bir kenarda bekletilir. Bu esnada sos hazırlığına geçilir. Sos için sarımsakların kabukları soyularak rendelenir. Geniş bir kabın içerisine sarımsaklar, mayonez ve süzme yoğurt ilave edilerek iyice karıştırılır. Soğuyan patateslerin üzerine dereotu, maydanoz, taze soğan, garnitür, zeytinyağı, tuz ve limon ilave edilerek dikkatlice karıştırılır. Son olarak üzerine yoğurtlu sos dökülerek tüm malzemeler iyice harmanlanır. Servis tabağına alınan yoğurtlu garnitürlü patates salatası üzeri dereotu ile süslenerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

" } ] }