{ "title": "Yoğurtlu Erişte", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Eriste-31143.jpg", "date": "23.01.2024 04:02:35", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Erişte, erişte genellikle haşlanarak ya da kavrularak yapılan bir hamur işi yemeğidir. Erişte maharetli annelerimizin ve hamarat hanımlarımızın elleri ile yaptığı erişteyi her mevsim istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Erişteyi her yaştan birey severek tüketmektedir. İster erişte pilavı olsun isterse yoğurtlu erişte olsun Türk mutfağının en çok tüketilen ve sevilerek yenen yemek çeşididir. Adeta erişte pilavı hanımlar için kurtarıcı yemeklerden bir tanesidir. Erişteyi haşlamak için size on ya da on iki dakika yeterlidir, hemen arkasından yoğurdunu ilave ettiğiniz zaman toplam 15 dakika da yoğurtlu erişteyi hazırlamış olursunuz. Özellikle çalışan hanımlar için pratik bir çözüm olan yoğurtlu eriştenin üzerine bir de sos gezdirdiğiniz zaman sultanlara layık bir yemek olacaktır. Yoğurtlu eriştenin üzerine isterseniz salçalı sos yerine kıymalı sos ya da farklı lezzetteki sosları yaparak da servis yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Erişte İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yoğurtlu Erişte Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş bir tencerenin içine suyu alalım, ardından ocağın altını yakalım ve suyun kaynamasını bekleyelim. Su kaynadıktan sonra içine tuz ilave edelim ve erişteyi de ekleyerek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatmadan erişteler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Erişte yaklaşık olarak 10 dakika gibi kısa bir sürede haşlanır. Haşlanan erişteyi süzgece alalım ve daha sonra soğuk suyun altına tutalım. Başka bir tencerenin içinde tereyağını eritelim, içine erişteyi ilave edip karıştıralım. Göz kararı tuzunu ekledikten sonra kaşık ile tekrar karıştıralım. Erişteyi hazırladıktan sonra yemek tabağına alalım üzerine yoğurdu başka kâsede çırptıktan sonra dökelim. En son sıvı yağda salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım ve yoğurtlu eriştenin üzerine gezdirelim. Yoğurtlu erişte servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }