{ "title": "Yoğurtlu Erişte", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Eriste-31143.jpg", "date": "23.01.2024 04:02:35", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Erişte, erişte genellikle haşlanarak ya da kavrularak yapılan bir hamur işi yemeğidir. Erişte maharetli annelerimizin ve hamarat hanımlarımızın elleri ile yaptığı erişteyi her mevsim istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Erişteyi her yaştan birey severek tüketmektedir. İster erişte pilavı olsun isterse yoğurtlu erişte olsun Türk mutfağının en çok tüketilen ve sevilerek yenen yemek çeşididir. Adeta erişte pilavı hanımlar için kurtarıcı yemeklerden bir tanesidir. Erişteyi haşlamak için size on ya da on iki dakika yeterlidir, hemen arkasından yoğurdunu ilave ettiğiniz zaman toplam 15 dakika da yoğurtlu erişteyi hazırlamış olursunuz. Özellikle çalışan hanımlar için pratik bir çözüm olan yoğurtlu eriştenin üzerine bir de sos gezdirdiğiniz zaman sultanlara layık bir yemek olacaktır. Yoğurtlu eriştenin üzerine isterseniz salçalı sos yerine kıymalı sos ya da farklı lezzetteki sosları yaparak da servis yapabilirsiniz.