{ "title": "Yoğurtlu Erişte Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Eriste-Salatasi-96123.jpg", "date": "21.01.2024 19:15:48", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Erişte Salatası, herkesin severek yaptığı makarna salatasının erişte ile yapılan versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Hamarat hanımların elleri ile açtığı o nefis erişteler'den bu nefis lezzete sahip olan salatayı hazırlayabilirler. İsterseniz yoğurtlu erişte salatasının hem içine hem de süslemek için ceviz içi kullanabilirsiniz. Ceviz içi özellikle yoğurtlu erişte salatasının lezzetinin artmasına yardımcı olurken, aynı zamanda erişteye de oldukça yakışıyor. İçerisinde kullanılan malzemeler ile besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek bu olan bu salata aynı zamanda oldukça da doyurucudur. Öğün atlamak isteyenler yoğurtlu erişte salatasını rahatlıkla tüketerek kendilerini tok hissedebilirler. Yapılışı oldukça pratik ve çok lezzetli olan yoğurtlu erişte salatasını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca çocuklarınız bu salatayı severek tüketecektir. Salatanın içine kullandığımız kırmızı biberleri isterseniz evde kendiniz közleyebilir, isterseniz közlenmiş hazır konserve kırmızı biberleri de kullanabilirsiniz.

Yoğurtlu Erişte Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu Erişte Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir tencerenin içine kaynamış sıcak suyu, sıvı yağı, erişteyi ve biraz tuz ilave ettikten sonra tencereyi ocağın üzerine alalım. Daha sonra ocağın altını orta dereceli ateşin üzerinde erişteler pişinceye kadar haşlayalım. Ancak burada dikkat etmeniz gereken erişteleri fazla haşlamayın. Çünkü fazla haşlanırsa salata malzemeleri ile karıştırılırken çok fazla parçalanır. Erişteler kıvamında haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim. Bu arada kırmızı papaya biberi önce közleyelim sonra kesme tahtasının üzerinde parçalara ayırarak orta kalınlıkta doğrayalım. Aynı şekilde kornişon biber turşusunu da küp gibi doğrayalım. Sarımsağın kabuğunu koyduktan sonra havanda ezelim. Şimdi geniş bir kabın içerisine haşlanmış erişteyi, közlenip doğranmış kırmızı biberi, yıkayıp süzdüğümüz garnitürü, salatalık turşusunu, konserve mısırı, kıyılmış dereotunu, yoğurdu, mayonezi, ezdiğimiz sarımsağı ve tuzunu ilave ettikten sonra hepsini harmanlayalım. Yoğurtlu erişte salatasını geniş bir servis tabağının içine alalım, isteğe göre salatanın üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }