{ "title": "Yoğurtlu Erişte Çorbası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Eriste-Corbasi-37739.jpg", "date": "20.01.2024 12:28:25", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu erişte çorbası, Erişte günümüzde en çok sevilen ve her yemeği hemen hemen oldukça çok beğenilmektedir. Annelerimizin evde yapmış olduğu erişte hem sağlıklı hem de organik olmaktadır. Fakat erişte ile en çok yapılan ve sevilen yemek yoğurtlu erişte çorbası olmaktadır. Her bayanın rahatlıkla ve kolay bir şekilde yapabileceği bu çorba sofralarda yemeklerin yanında oldukça lezzetli ve zengin göstermektedir. Ayrıca çat kapı gelen misafirlerinize yapabileceğiniz en hızlı çorbalardan biri olup kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Yoğurtlu erişte çorbası malzemeler
Terbiyesi için malzemeler
Üzeri için malzemeler
Yoğurtlu çorba nasıl yapılır?

İlk önce derin bir tencerenin içerisine iki çay bardağı erişteyi koyalım ve daha sonra 3 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirelim. Bunun dışında farklı bir kabın içerisinde yoğurt, un, yumurtayı ve limon koyalım ve iyice çırpalım. Daha sonra hazırlanan yoğurtlu karışımı pişmiş olan erişteye karıştırarak ekleyelim. Ayrıca kaynayana kadar karıştıralım bunun yani sıra karıştırılmaz ise yoğurt kesilebilir. İyice kaynadıktan sonra tuzu içerisine ekleyelim. O arada bir tava içerisinde tereyağı, sıvı yağ, pul biber ve naneyi kavurarak sosunu hazırlayalım. Pişmiş olan ve hazır olan çorbamıza karıştırarak ekleyelim ancak bu sırada 1-2 dakika daha kaynatalım ve çorbayı hazır edelim. Son olarak sıcak sıcak servis edelim.
" } ] }