{ "title": "Yoğurtlu Buğday Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Bugday-Salatasi-93776.jpg", "date": "22.01.2024 01:14:57", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Buğday Salatası, Buğday oldukça sağlıklı bir besindir çoğu hastalık için şifa özelliğindedir. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Karbonhidrat ve protein içerir. Lifli dokusu sayesinde sindirim sisteminin düzgün çalışmasında ve mideyi korumada oldukça katkısı vardır. Bu sayede bağırsak tembelliğinin önüne geçer. Ayrıca kabızlığı da önler. Buğday ülkemizde en çok tüketilen kullanılan tahıl ürünlerinde bir tanesidir. Kullanım alanları oldukça geniştir. Tek başına tüketilebileceği gibi ekmek ve makarna yapımında da kullanılır. Tüm bunların yanı sıra salatası da yapılabilir. Yoğurtlu buğday salatası bayanların arkadaş toplantılarında çayın yanında en çok tercih ettiği salata çeşitlerinden bir tanesidir. İçerisinde birçok malzeme bulunduğu için besin değeri olarak oldukça zengindir. Görünümü tam bir renk cümbüşüdür. Yemek sofralarında farklı bir çeşit olarak rahatlıkla servis edilebilir.

Yoğurtlu Buğday Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu Sosu için
Üzeri için
Yoğurtlu Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu buğday salatasına aşurelik buğdayların haşlanması ile başlanır. Buğdaylar yıkanarak derin bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ilave edilerek ocağa alınır. Yaklaşık 30 dakika kadar haşlanır. Aşurelik buğdaylar haşlanırken diğer malzemelerin hazırlığına geçilir. Dereotu, maydanoz, taze sarımsak ve taze soğan iyice temizlenerek ince ince kıyılır. Kırmızı ve sivri yeşil biberlerin tohumları ayıklanır ve her biri dörde bölünerek küçük küçük doğranır. Kornişon turşular küp şeklinde doğranır. Konserve mısır süzgeç yardımıyla süzülür ve soğuk sudan geçirilerek bir kenarda bekletilir. Bu sırada haşlanan buğdaylar süzülerek diri kalmaları için soğuk sudan geçirilir ve bir kenarda bekletilir.

Diğer bir yandan yoğurt sos hazırlanır. Tüm malzemeler yoğurt sosuna ilave edileceği için geniş bir karıştırma kabı tercih edilmesinde fayda vardır. Sarımsakların kabukları soyularak biraz tuz ilavesiyle havanda iyice ezilir. Kabın içerisine alınan sarımsakların üzerine zeytinyağı ve süzme yoğurt ilave edilerek çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Buğday hariç tüm malzemeler kabın içerisine ilave edilerek iyice karıştırılır. Son olarak buğdaylar da ilave edilerek hepsi güzelce harmanlanır. Karıştırılırken buğdaylar başta olmak üzere malzemelerin zarar görmemesine özen gösterilmelidir.

Kullanılan malzemelerin yoğunluğuna göre yoğurt miktarı artırılabilir. Tercihe göre yoğurda mayonez de ilave edilebilir. Hazırlanan yoğurtlu buğday salatası üzeri streçlenerek buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlendirilir. Daha sonra servis tabağına alınarak üzerine ceviz serpilir ve sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }