{ "title": "Yoğurtlu Buğday Salatası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Bugday-Salatasi-93776.jpg", "date": "22.01.2024 01:14:57", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Buğday Salatası, Buğday oldukça sağlıklı bir besindir çoğu hastalık için şifa özelliğindedir. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Karbonhidrat ve protein içerir. Lifli dokusu sayesinde sindirim sisteminin düzgün çalışmasında ve mideyi korumada oldukça katkısı vardır. Bu sayede bağırsak tembelliğinin önüne geçer. Ayrıca kabızlığı da önler. Buğday ülkemizde en çok tüketilen kullanılan tahıl ürünlerinde bir tanesidir. Kullanım alanları oldukça geniştir. Tek başına tüketilebileceği gibi ekmek ve makarna yapımında da kullanılır. Tüm bunların yanı sıra salatası da yapılabilir. Yoğurtlu buğday salatası bayanların arkadaş toplantılarında çayın yanında en çok tercih ettiği salata çeşitlerinden bir tanesidir. İçerisinde birçok malzeme bulunduğu için besin değeri olarak oldukça zengindir. Görünümü tam bir renk cümbüşüdür. Yemek sofralarında farklı bir çeşit olarak rahatlıkla servis edilebilir.