{ "title": "Yoğurtlu Buğday Çorbası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Bugday-Corbasi-29424.png", "date": "21.01.2024 02:09:48", "author": "omer secgunler", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Buğday Çorbası, özellikle kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarındandır. Yoğurtlu buğday çorbası sofralarımızın baş tacı, şifa kaynağıdır. Severek tüketilen çorbalarımızdandır. Konuklarımıza ikramda ilk sırayı alan lezzetli bir yiyeceğimizdir. Yoğurtlu buğday çorbası herkes tarafından beğenilen, sevilerek yenen güzel lezzetlerimizdendir. Genellikle her evde yapılmaktadır. Bu çorbada dikkat edilmesi gereken en önemli konu yoğurtun kesilmemesi.

Yoğurtlu Buğday Çorbası Malzemeleri
Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Aşurelik buğday pişmesi zaman aldığı için düdüklü tencerede 2 su bardağı su konur 15 dakika pişirilir. Pişen buğday kenara alınır. Yoğurt ve yumurta mikser veya kaşıkla çırpılarak karıştırılır, tencereye aktarılır. Kısık ateşte hiç durmadan dibine yapışmayacak şekilde kaynayana kadar karıştırılır. Diğer taraftan yoğurt bir bardak sıcak su ile 20-25 dakika kabarcıklar oluncaya kadar sıcak su eklenerek yoğurt inceltilir. İnceltilen yoğurt tencereye aktarılır. Çorba kaynamaya başlayınca pişen buğday suyu ile ilave edilir. Bir tatlı kaşığı tuz atılır, kısık ateşte buğdaylara yoğurt işleyene kadar karıştırılır. Kıvamına bakılır ateşten indirilir. Tereyağı eritilerek pul biber ilave edilir. Pişen tereyağı çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür. Pişen çorbanın üzerine kuru nane ufalanır ve masaya servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }