{ "title": "Yoğurtlu Börek", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Borek-57637.jpg", "date": "20.01.2024 16:32:13", "author": "Zafer Eliaçık", "article": [ { "article": "Yoğurtlu börek, Yoğurtlu börek akşam yemeklerinde veya alternatif olarak yenilebilecek bir börek türüdür. Tadının güzelliğiyle sofranıza hoşluk ve güzellik katar. Yoğurtlu böreğin diğer böreklerden farkı sadece içinde yoğurt bulundurmasıdır. Bugün ki makalemizde yoğurtlu böreğin malzemeleri ve yoğurtlu böreğin yapılışı hakkında bilgi vereceğiz.

Yoğurtlu börek malzemeleri
İçi için
Yoğurtlu börek nasıl yapılır?

İlk olarak 1 adet yufkamızı masamıza sererek işe başlıyoruz. Daha sonra yufkamızda oluşan kırışıklıkları gideriyor ve yufkamızı düzenliyoruz. Daha sonra masamıza açtığımız yufkanın üzerine birazcık zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Daha sonra malzemelerimiz arasında bulunan lor peynirini yufkamızın her tarafına eşit dağılacak şekilde serperek döküyoruz. Daha maydanozumuzu da atıyoruz. Sonrasında ise yufkamızı iki tarafından büzüştürerek orta yerde topluyoruz. Bıçak ile 4-5 parmak kadar yufkalar kesip yağlamış olduğumuz borcamımıza koyuyoruz. Daha sonra yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yumurtamızı ayrı bir kapta karıştırıp çırpıyoruz. Borcama yerleştirdiğimiz yufkaların üzerine yaptığımız bu karışımı hafifçe gezdirerek döküyoruz. Daha sonra ise uygun sıcaklığa alınmış fırınımıza sürüyoruz. Üzeri kızardıktan sonra fırından alıyoruz. Böreğiniz hazır. Afiyet ile yiyebilirsiniz.
" } ] }