{ "title": "Yoğurtlu Biber", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurtlu-Biber-67818.jpg", "date": "20.01.2024 17:38:36", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Biber, Sebze ile süt ürünü birleşiminden elde edilen son derece sağlıklı bir gıda türüdür. Biberin içerdiği vitaminler yoğurdun içindeki besin değerleriyle birleşince tam bir enerji deposu meydana gelir. Vücut sağlığının korunması için oldukça değerli olan yoğurtlu biber ekonomik açıdan da cepleri yakmayacak bir yemek seçeneğidir. Hafif olduğundan ötürü mide dostudur. Birçok yemeğin yanına yakışan bu besin maddesi lezzetine doyum olmaz bir meze türü olarak da kullanılabilir. Yeşil, sarı, kırmızı biberler yoğurt ile uyumlu enfes sebzelerdir. İsteğe göre acı veya tatlı biber tercih edilebilir. Bu hususta biberin taze olması önemlidir. Yoğurtlu biber için ekşi olmayan süzme yoğurt kullanımı önemlidir. Bu enfes gıdanın hazırlanışına yönelik biber kızartması, közleme veya buharda pişirilme yöntemlerini denemenizi tavsiye ederiz.

Yoğurtlu Biber İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu Biber Nasıl Yapılır?

Etli yapıdaki iri nitelikli biberler 180 derecelik fırında közleme usulüne tabi tutulur. Yaklaşık 10 dakika sonra pişen biberler soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra biberlerin kabukları ve sapları ayıklanır. Diğer yandan sarımsaklar soyulup tuz eşliğinde dövülerek iyice ezilir. Bununla birlikte derin bir kap içerisine yoğurt konulup çırpılır. Ardından sarımsak ve pişmiş biberler ince bir şekilde doğranıp yoğurdun içerisine eklenir. Tüm karışımın özdeşleşmesi için yoğurtlu biber karıştırılarak servis tabağına alınır. Son olarak da tereyağı kızartılıp üzerine dökülerek sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }