{ "title": "Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Yogurt-Corbasi-53328.jpg", "date": "20.01.2024 05:26:30", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Yoğurt Çorbası, Yemeklerden önce yenilen çok güzel bir çorba tarifidir. Ana yemeklerden önce yenildiği için midenizin rahatlamasını sağlamaktadır. Yöresel yönden her çeşidi vardır. Farklı farklı şekillerde yapılan yoğurt çorbasının her çeşidi lezzetlidir. Bu yüzden en hoş ve en lezzetli yemekler arasında yer almaktadır. Yoğurt çorbası genellikle Doğu bölgelerinde tüketilmektedir. Aslında nohut ya da buğday ile hazırlanan bu çorba bazı yörelerde siyah nohut ile de yapılır ve bu şekilde yapılan çorba da çok lezzetli olacaktır. Aynı zamanda bu çorba çeşidinin hazırlanışı çok kolaydır ve malzemeleri de az ve kalitelidir. Bu çorbayı yaparken doğal ve katkısız malzemelerin kullanımı sizin sağlığınız için çok önemlidir. Aynı zamanda da sağlıklı bir ara yemek olarak tüketmeniz çok iyi olacaktır. Yaz aylarında değil kış aylarında tüketilmektedir. Hafif ve besleyici özelliği vardır.

Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası için ilk olarak yapılması gereken şeyler. Şunlardır. Bir tencereye su koyun ve suyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun içerisine pirinçlerinizi atın. Başka bir kaba yoğurdunuzu koyun ve bekleyin. Daha sonra tencereye yoğurdunuzu ekleyin. Birkaç kere çorbayı karıştırın. Çorbanın pişme sırasında nanelerinizi ilave edin. Naneyi attıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika beklemelisiniz. Yoğurt çorbası pişince kaselere alın ve servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }