{ "title": "Süzme Yoğurt", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Suzme-Yogurt-54746.jpg", "date": "20.01.2024 18:51:31", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Süzme Yoğurt Küçük büyük birçok kişinin severek tükettiği iyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, bazı durumlarda sulanıp ekşiyebilir. Yoğurdun üzerine biriken suyunu alıp süzme yoğurt olarak kullanmak istiyorsanız ihtiyacınız olan birkaç malzeme ile bu işlemi oldukça basit uygulayabilirsiniz. Süzme yoğurt yoğurdun suyundan arındırılmış halidir ve sulu yoğurda göre daha tatlıdır. Bazı kişiler yoğurt ekşidiği zaman suyunu süzülerek süzme yoğurt haline getirir. Bu sayede yoğurdun ekşisi gitmiş olur. B12 vitamini ile kalsiyum, potasyum, fosfor, protein, riboflavin ve çeşitli vitaminler bakımından oldukça zengin olan süzme yoğurt sade olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda özellikle de yarma ile çorbası yapılarak da tüketildiğinde şahane bir lezzet ortaya çıkar. Süzme yoğurt aynı zamanda bazen salata çeşitleri içerisinde lezzeti artırmak için de kullanılabilir. Normal yoğurta göre iki kat daha fazla protein içeriğine sahip olan süzme yoğurt günlük protein ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar ve bu nedenle faydaları daha da artar.