{ "title": "Sade Kek Tarifi Yoğurtlu", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Sade-Kek-Tarifi-Yogurtlu-36122.jpg", "date": "21.01.2024 00:36:56", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Sade Kek Tarifi Yoğurtlu; Çok fazla miktarda çeşidi bulunan kekin hemen, hemen hepsinin yapılışı son derece basit olmaktadır. Şimdi sizlere bahsedeceğim sade kek tarifi yoğurtlu da bütün keklerin yapılışı gibi çok pratik ve kolay almaktadır. Özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği kekler arasında yer alan sade kek ansızın gelen misafirlerin ve sevdiklerinizin, arkadaşlarınızın toplanmalarında kısa bir süre içerisinde hazırlayacağınız ve çay ile büyük bir keyifle sunacağınız bir lezzetten bahsedeceğiz. Tadı, kokusu ve görüntüsü ile kişileri her zaman büyülemeyi başaran bir lezzettir kek. Sade kek tarifi yoğurtlu vakit tüketilecek ve ikramlık olarak kullanılabilecek bir tariftir.

Sade Kek Tarifi Yoğurtlu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sade Kek Tarifi Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

Bu enfes keki yapmak için ilk önce derin bir kâse içerisine yumurtaları kırın yumurtanın üstüne toz şekeride ilave ederek köpürene kadar iyice çırpın. Yoğurtlu enfes kekin müthiş olması için kullanacağınız kek malzemelerini mutlaka dört, beş saat oda ısısında bekletin. Çırpma işlemine ister tel çırpıcı ister mikser ile yapın. Yumurta ile şeker ikilisi iyice köpürüp krema kıvamına geldikten sonra karışımın içine sıvıyağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra karışımın içine vanilya ve yoğurdada ekleyerek yeniden çırpın. Tüm sıvı malzemeler iyice çırpıldıktan sonra sıra geldi kuru malzemeleri ilave etmeye. Kekin kuru malzemelerini sıvı karışımın içine eklemeden önce başka bir kap içerisinde iyice karıştırdıktan sonra sıvı karışımın içine ilave edin sıvı ile kuru karışımın iyice karıştması için çırpmaya devam edin. Bu enfes kekin bütün malzemelerinin birbiri ile homojen bir biçimde harmanlandığından emin olun. Birbiri ile homojen olan kek karışımı akışkan bir kıvam almışsa artık pişmeye hazır demektir. Daha sonra keki pişireceginiz kalıbın alt tabanını margarin ile iyice yağlayın un serpip kek karışımını dökün. Karışımın kalıbın her yerine eşit şekilde dağılması için kalıbı sallayıp önceden ısıtılmış 175 derece fırına sürün. Tam 45 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkarıp 15 dakika soğuması için bekletin eğer kek kalıbının tabanını iyice yağladıysanız kalıbı ters çevirdiğinizde kek çok kolay çıkar.

Afiyet Olsun.
" } ] }