{ "title": "Kabak Salatası Yoğurtlu", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Kabak-Salatasi-Yogurtlu-73574.jpg", "date": "21.01.2024 15:51:17", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Kabak Salatası Yoğurtlu, Sebze türü olan kabak ile yoğurdun buluşmasıyla elde edilen bir salatadır. Birçok yemeğin yanında ayrı bir lezzet oluşturan bu besin maddesi vücut direncinin artışına imkân tanımaktadır. Bununla birlikte metabolizmanın düzenli olarak çalışmasına kaynaklık edip hazmı kolaylaştırır. Hafif nitelikli gıdalar arasında yer alan kabak salatası yoğurtlu olarak tüketildiğinde vitamin ve mineral bakımından da vücut yarar görür. Büyük ve küçük demeden her insanın sevebileceği bir besin olan bu salata kolaylıkla hazırlanabilir. Kabak tercihi ek seçenek olarak bal kabağı olarak da belirlenebilir. Özellikle diyet yapmayı düşünen kişilerin menülerinden eksik etmeyeceği bir salata türü olan yoğurtlu kabak kısa sürede zayıflamaya da yardımcı olur. Söz konusu bu gıda et yemeklerinin yanında damaklarda eşsiz bir lezzet bırakmaya meyillidir. Meze olarak da kullanılabilen bu yiyecek türünün içerisine sarımsak ve mayonez de eklendiğinde hem tat hem de kıvam yönünden muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Bu hususta sizlere bir püf nokta sunmak gerekirse ilkbahar mevsiminde yeşil taze sarımsak yaprağı kabak salatası yoğurtlu ile buluştuğunda tadına doyum olmaz bir besin meydana gelir.

Kabak Salatası Yoğurtlu İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Salatası Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

Faydası saymakla bitmeyen kabak salatası yoğurtlu hazırlanışı isteğe göre şekillenmektedir. İster kabağın ince bir şekilde doğranıp kızartılmasıyla isterse de rendeleme usulü ile pişirilip yoğurtlama yapılmasıyla bahse konu olan bu salata yapılabilir. Bizim tercihimiz daha hafif nitelikteki basit pişirme yöntemine yönelik olmaktadır. Bu gıdanın hazırlanışı kapsamında ilk önce kabaklar yıkanıp rendeleme işleminden geçirilmelidir. Bunun beraberinde tava içerisine zeytinyağı alınarak kıyılan kabaklar yaklaşık 15 dakika kadar zeytinyağında pişirilmeye bırakılmalı ve karıştırma işlemi yapılarak tüm alandaki kabakların aynı eşitlikte yumuşak bir kıvama getirilmesi sağlanmalıdır. Daha sonra pişirilen kabaklar soğumaya bırakılarak yoğurt çırpılıp pürüzü giderilmelidir. Bu esnada sarımsak tuz eşliğinde dövülerek yoğurdun içine eklenmelidir. Ardından kabaklarda ilave edilip iyice karıştırılmalıdır. Bu noktada mayonezin de eklenmesi önem teşkil eder. Hazırlanan kabak salatası yoğurtlu üzerine tereyağı kızartılıp dökülerek servis tabağında sunuma dahil edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }