{ "title": "Havuçlu Yoğurtlu Meze", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Havuclu-Yogurtlu-Meze-54416.jpg", "date": "21.01.2024 08:39:23", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Havuçlu yoğurtlu meze, meze deyince akla gelen ilk besin yoğurt olmaktadır. Çoğu meze yoğurt ile yapılır ve şık bir görünüm ile süslenerek sunuma hazırlanır. Havuç renk itibariyle sofrada iştah açan bir görüntüye sahiptir. Havuçlu yoğurtlu mezeyi yoğurtla yapılan salatadan ayıran en büyük özelliği havucun çok hafif yağda pişirilmesi ve mayonezle buluşmasıdır. Konu meze olunca da bazı ufak süslemeler kaçınılmaz olur. Ana yemeğin yanında ve özellikle et yemekleri yanında rahatlıkla havuçlu yoğurtlu meze servise sunulabilir. Yoğurtla yapılan hafif karışımlı lezzetlere mayonez eklenmesi meze adını almasına neden olur. Besleyici olması bakımından oldukça vitaminlidir. Yeşilliği, baharatı ve yoğurdu ile birleşen havuç sağlık için oldukça doğal ve faydalı bir meze haline gelir. Ani misafiri gelen veya özel günlerde kurulan sofralar için havuçlu yoğurtlu meze bayanlara ilk yardım olur.

Havuçlu yoğurtlu meze malzemeler
Havuçlu yoğurtlu meze nasıl yapılır?

Havuçlar yıkanır ve soyulur. Ardından rende yardımıyla ince ince rendelenir ve tavaya alınır. Zeytinyağı az olacak şekilde kısa süreli olmak kaydıyla havuçlar tavada yağ ile pişirilir. Tam pişirme gerektirmez. 5 dakika bile havucun yumuşaması için yeterli olacaktır. Ardından havuçlar tavadan alınır ve ayrı bir kap içerisine konularak üzerine yoğurdu eklenir. Dereotu ince ince doğranır ve havuçlu yoğurdun üzerine eklenir. Bu sırada karışıma bir yemek kaşığı veya isteğe göre daha fazla mayonez eklenir. Ardından tuzu ve pul biberi eklenerek güzelce karıştırılır ve sunum için meze tabağına alınır. Havuçlu yoğurtlu meze servise hazırdır.

Afiyet olsun. İsteğe göre az miktarda üzerine limon sıkılabilir. Aynı zamanda istenilen herhangi bir süsleme işlemiyle sunuma konulabilir.
" } ] }